Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Parádés DVD - 130 perc nyár

Budapest Parádé - Parádés DVD - 130 perc nyár

November 11-étől kapható a boltokban az első Budapest Parádé DVD. A 130 perces anyag a tizennyolc élőben rögzített videóklipen túl sztárinterjúkat, koncertfelvételt, fotóalbumot és a Parádé előkészületeinek kulisszatitkairól készült kisfilmet is tartalmaz.

Mindezeken túl a Budapest Parádé 5 éves történetének archív felvételeiből készült összeállítás teszi még izgalmasabbá a kiadványt, melyen a hazai elektronikus zenei szcéna legjobbjai, és számos világsztár szerepel.

Az első Budapest Parádé DVD egyedülálló vállalkozás: exkluzív klipgyűjtemény, amely 18 hazai és külföldi sztár dalához a helyszínen felvett képekből készült, mindemellett pedig az „Extra” menüpontok tekintetében is tartalmas kiadvány.

Augusztus 28-án reggel 6-tól egészen másnap hajnalig egy közel hetven tagú stáb 30 kamerával követte figyelemmel a Budapest Parádé eseményeit. A Budapest Parádé DVD forgatócsoportja az egyedülálló hangulat megörökítésén túl elsősorban a 18 fellépő sztár programjára fókuszált.
Az operatőrök, és a vágók 3 hetes éjjel-nappal tartó munkájának köszönhetően 18 dalhoz készült speciális videóklip, amely amellett, hogy a rajongók számára egyértelműen kuriózumot jelent, a Budapest Parádé utánozhatatlan fílingjét, a nap kronológiáját is remekül bemutatja.

Az első dal (az „intró”, amely a 2003-as Budapest Parádé himnuszának átdolgozása) egy kétperces track, amely 18 órát ölel fel. A Hősök terén felállított kamera majdnem egy teljes napon át folyamatosan „forgott”, percenként 2-2- másodpercet rögzített ugyanabból a perspektívából. Ebből az anyagból állt össze a kezdő videóklip képi anyaga. A felgyorsított képeken magával ragadó látvány, amint benépesül és élettel telik meg a Hősök tere.
Talán a legszebb felvételeket emellett az Andrássy út és a Hősök tere torkolatában felállított 10 méteres kameradaru készítette, amely egyedi perspektívából láttatja a hatszázezres közönséget és a kamionokat.

A hazai elektronikus zenei szcéna képviselői közül a legnagyobbak szinte kivétel nélkül szerepelnek az anyagon. Sterbinszky, Budai, Newl, Hot X, Igor Do Urden, Junior, Shane 54, Erős & Spigiboy, Szeifert, Anrewboy, a Danceland DJ Team, és természetesen a Parádé himnuszait jegyző páros, Náksi és Brunner 1-1 klippel mutatja meg a saját Budapest Parádéját.

Az 1. Budapest Parádé DVD „premier előtt” november 11-től, 4 napon át, az újonnan nyíló Saturn Áruházak polcain lesz megtalálható. November 15-től az ország összes Tesco és Media Markt áruházban, a www.xpress.hu DVD-áruházban, valamint a „jobb helyeken” kapható lesz a kiadvány, melynek ára mindössze 2990 Ft.

Simon Péter

2004. 11. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2004. 11. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 03. 06. 16:09
kit érdekel a cikk, én csak zenét keresek
Vendég 2005. 08. 26. 18:49
Ki tudja mi az új Parádé szám
Vendég 2006. 05. 26. 10:57
csá!remélem idén én is eljutok a parádéra!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Parádés DVD - 130 perc nyár cikk képei
Budapest Parádé - Parádés DVD - 130 perc nyár