Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Díjat kapott az Alfie c. film betétdala

Filmzene - Díjat kapott az Alfie c. film betétdala

Adva van egy Michael Caine nevével fémjelzett, 1966-os nagysikerű vígjáték remake-je. A Caine által megszemélyesített sármőr, Alfie jelmezébe most Jude Law bújik. A csábítás garantált! És hogy ne csak a női szívek dobbanjanak meg korunk szívtiprója láttán, hanem a fülünk is jóllakjon jóféle filmzenével, arra garanciát nyújt a Mick Jagger kontra Dave Stewart szerzőpáros,

Vlamint egyáltalán nem elhanyagolhatóan egy friss, de máris nagy név a pop-szakmából, Joss Stone. A film betétdala „Old Habits Die Hard” a tegnap kiosztott Arany Glóbusz legjobbja.

Ma már egy filmet egy jól megkomponált soundtrack ugyanúgy elad, mint a rendező vagy a színészek jól csengő neve. Talán ezért is van az, hogy még a film premierje előtt a boltokba kerül a hozzá készült zene, és ennek hatására is telnek majd meg később a vetítőtermek. Ez nálunk még inkább így lesz, hiszen a filmet majd csak január 13-án mutatják be a hazai mozik, a soundtrack-album azonban már október 18-án a lemezboltok polcaira kerül. A soundtrack nagy részét Jagger és Stewart új dalai alkotják. Kettejük kooperálásának gyümölcse a kislemezként megjelenő film-betétdal, az Old Habits Die Hard. A lemezen ugyanúgy megszólalnak R&B színezetű dalok, Jagger összetéveszthetetlen énekhangjával - Blind Leading the Blind -, mint bluesos hangulatú instrumentális szerzemények - New York Hustle, Standing in the Rain -, a legendás rocker harmonikajátékával megspékelve.

Filmzene - Díjat kapott az Alfie c. film betétdala

A film felújított címadó dalát, mely eredetiben Burt Bacharach és Hal David szerzeménye, a 17 éves soul-szenzáció, Joss Stone adja elő. Hogy mennyire jó választás volt a fiatal énekesnővel interpretáltatni a dalt, arra bizonyíték a két nagy öreg lelkendezése. Az Alfie már megy a honi mozikban.

Jónap Tamás

2005. 01. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 01. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 02. 04. 18:26
Nem lehet semmit normálisan megtalálni nagyon össze-vissza az oldal

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Díjat kapott az Alfie c. film betétdala cikk képei
Filmzene - Díjat kapott az Alfie c. film betétdalaFilmzene - Díjat kapott az Alfie c. film betétdala