Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nas – inkább a Jazz

Nas - Nas – inkább a Jazz

Nas, édesapja Olu Dara jazztrombitás, az atlantai Morehouse zenei kollégium tanulói, meglepetés, improvizáció és egy leendő sláger az MTV-n. De hogyan is került ennyi dolog egy kalap alá…?

Mindössze annyi történt, hogy az MtvU „Stand In” című műsorának keze az atlantai zeneiskolát is elérte. A csatorna ezen programjának lényege, hogy neves politikusokat, előadóművészeket hívnak meg a diákokhoz, meglepetés gyanánt helyettesíteni egy-egy tanárt különböző egyetemeken, váratlan pillanatokban.

A tervet valószínűleg titokban tartani lehetett a legnehezebb. Az MTV stábja és 14 médiafelelős követte pillanatról pillanatra az eseményeket a kollégium kommunikációs irodájából.

Nas - Nas – inkább a Jazz

Mintegy 10 perces késéssel Melvin Jones professzor közölte a mit sem sejtő diákokkal, hogy aznap valaki más tartja az órát. A következő pillanatban zöld kapucnis pulóverben, napszemüvegben, terepszínű nadrágban és Atlanta Braves-es baseball sapkában betoppant Nas, a tanár mögött kiállt a pódiumra, s elkezdett arról mesélni, hogyan is kezdett a zene iránt érdeklődni fiatalkorában. Hogy apja John Coltrane-től kezdve, Fela Kuti-n át a New Edition-ig mennyi mindent hallgattatott vele. Irigykedve beszélt a tanulókhoz. „Azt kívánom bárcsak többet tanulhattam volna a zenéről. Most sokkal előrébb járnék a magam útján.”

Az órát követő percekben ez rövid zenei improvizációra is sor került, melynek eredménye a február 1-jén leadott show-ban is hallható lesz majd, id. John Carry külpolitikai előadásával és Marilyn Manson művészeti órájával egyetemben.

Ferenczi Attila

2005. 01. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 01. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 05. 18. 16:51
pppppppppllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllluuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssszzzzzzzzzzz
blans 2005. 07. 24. 15:40
ÉLJEN NAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2006. 03. 10. 19:35
Nagyon keményen rappel!
Vendég 2006. 05. 02. 10:53
Nas forever

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Nas – inkább a Jazz cikk képei
Nas - Nas – inkább a JazzNas - Nas – inkább a Jazz