Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Omega - Országos és erdélyi turné

Omega - Omega - Országos és erdélyi turné

A legendás rockcsapat tavalyi, szeptemberi koncertjén a Puskás Stadionban harmincötezer néző füle hallatára Kóbor János egy ígéretet fogalmazott meg: "jövőre folytatjuk." A csapat 2005-ben a legnagyobb hazai és erdélyi színpadok mellett, 7 európai országba is meghívást kapott. Irány a csillagos ég!

És az ígéret most valóra válik! Március végén az Omega a 2004-es, közel
százezer nézőt vonzó turné után ismét a közönség elé lép világszínvonalú produkciójával. Már tavaly is több, az akkori sorozatból kimaradt város jelezte, hogy örömmel fogadná a zenekart. A hazai és külföldi lemezrekordokat magáénak tudó csapat március 19-től, április 28-ig tizennégy(!) koncertet ad az alábbi városok sportcsarnokaiban:

Omega - Omega - Országos és erdélyi turné

MÁRCIUS 19. szombat: DABAS
(teljes értékű koncert, egyben a turné főpróbája)
29. kedd: SZEGED
31. csütörtök: SALGÓTARJÁN

ÁPRILIS 2. szombat: KECSKEMÉT
5. kedd: SZOMBATHELY
7. csütörtök: TISZAÚJVÁROS
9. szombat: NAGYKANIZSA
12. kedd: SOPRON
14. csütörtök: SZOLNOK
16. szombat: VESZPRÉM
21. csütörtök: DUNAÚJVÁROS
23. szombat: KAPOSVÁR
26. kedd: SZEKSZÁRD
28. csütörtök: SZÉKESFEHÉRVÁR

A világszínvonalú (és lenyűgöző) fény- és hangtechnika, valamint a jegyárak a tavalyihoz képest nem változnak. A programban a legnagyobb slágerek mellett tavaly nem játszott, de közkívánatra bekerülő dalok is szerepelnek.

Irány Európa! - Omega in Europe
Az 1978-ban megjelent album címét (Csillagok útján - Skyrover) viselő turné, különleges programokkal egészül ki. Május elején Berlinbe egy szabadtéri rockfesztiválra kapott meghívást az Omega. E rendezvény előtt, vagy közvetlenül utána, az együttes Prágában ad koncertet. A program véglegesítése érdekében a napokban Budapestre érkezett a rendezvény német szervezője és egy lemezkiadó képviselője, jelezve, tervei vannak az egykori nagy sikerek színhelyén, a kint ma is rendkívül népszerű magyar formációval.

Ami még nem volt: Fellépés Erdélyben!
Ahova az Omega több mint négy évtizedes pályafutása során, sohasem lépett, mert nem léphetett fel Erdélyben. Most ez is megtörténik! Két erdélyi városban terveznek szabadtéri, bizonyára több tízezer embert vonzó – remélhetőleg ezüst esőtől mentes előadást, majd a fiúk ősszel, a legnagyobb bukaresti csarnokban is játszanak.

További nemzetközi utak:
A fentieken kívül a 2005-ös tervek között szerepel májusra és szeptemberre egy valóban európai léptékű turné. Az Omega meghívást kapott a Felvidékről és a Délvidékről, Lengyelország több városából, Oroszországból, Bulgáriából és Hollandiából is. Németországból pedig a kiemelt berlini eseményen kívül is érkeztek újabb felkérések. Továbbra is felfelé tart tehát az Omega csillaga.


Ferenczi Attila

2005. 01. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 01. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 01. 29. 17:18
kiváncsi vagyok ,hogy kinek a nyilatkozata az ,hogy az Omega még sosom lépett fel Erdélybe?Nem ártana egy kicsit utánna nézni a dolgoknak!
Vendég 2005. 01. 31. 8:12
Miért, mikor lépett fel?
Vendég 2005. 02. 01. 17:52
jkljljljjjjjlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Max 2005. 02. 01. 21:27
Bukarestben fognak fellépni? Minek? Ott aztán tutira sok rajongójuk van.....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Omega - Országos és erdélyi turné cikk képei
Omega - Omega - Országos és erdélyi turnéOmega - Omega - Országos és erdélyi turné