Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Anton Corbijn: U2 & i

U2 - Anton Corbijn: U2 & i

Anton Corbijn, a neves holland fotóművész és a U2 1982 óta elválaszthatatlan. Ez azért is meglepő, mert a zenei világban elég ritka, hogy egy fotós ilyen hosszú ideig kitart egy zenekar mellett és persze fordítva is igaz. Corbijnnak a kezdetektől fogva meghatározó szerepe van a zenekar imázsának kialakításában, a színfalak mögött a U2 minden korszakát megörökítette.

Február 11-én jelenik meg a U2&i című 380 Corbijn-fotót tartalmazó könyv a müncheni Schirmer/Mosel kiadó gondozásában, melyben végigkövethetjük a zenekar pályafutását a kezdetektől szupersztárrá válásukig. A legrégebbi fotó 1982-ben New Orleans-ben készült, a legújabb pedig a tavaly novemberben megjelent How To Dismantle An Atomic Bomb-fotósorozatból való. A fotókon kívül olyan híres U2-rajongók beszámolóit olvashatjuk a könyvben, mint Bill Clinton, Helena Christensen, William Gibson, Michael Stipe, Paul Morley vagy Salman Rushie, aki egy U2-dal szerzője is.

Anton Corbijn 1955-ben született Strijenben, Hollandiában, jelenleg Londonban él. Számos ismert művészről készített portrét, portfóliójában szerepel David Bowie, Clint Eastwood,Miles Davis, Keith Richards, Isabella Rossellini, Tom Waits, Robert de Niro, Bono, U2. A most megjelenő U2&i már a tizedik könyve a kiadónál.

Jónap Tamás

2005. 01. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 01. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Anton Corbijn: U2 & i cikk képei
U2 - Anton Corbijn: U2 & i