Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Line Array – új technika az erősítésben

Fesztivál - Line Array – új technika az erősítésben

Vadonatúj erősítő és hangfalrendszer népszerűsítését tervezik Magyarországon - A Line Array névre keresztelt új generációs technika első bemutatója január 22-én volt a József Attila művelődési központban, ahol három hazai együttes tesztelte először a XXI. század új csodáját.

A spanyol (Beyma) gyártmányú szerkezet kifogástalanul üzemelt, a szakértők szerint úgy a funky (Pozitív egy.) a boogie-woogie (Brillantin) a rock (The Rock Band) és a funk- jazz (United) stílusban játszó együttesek hangzása tökéletes volt, a nem kis létszámú hallgatók örömére.

De hogyan működik? Más, eddig koncerteken általában használt rendszerek magas-sugárzói bizonyos frekvenciákon erősítik, vagy rosszabb esetben kioltják egymást – így a tér különböző pontjain más hangszínt és hangerőt tapasztalhatunk Ezzel szemben az új technológia révén olyan a magas-sugárzó, mely függőleges síkban nagyon kis szögben sugároz így a magas hangok torzításmentesen irányíthatók ezáltal a hangzás a tér minden pontján egységes. Ezen felül a hangfalak függesztve vannak ezáltal a tér távolabbi pontjára és a közeltérre egyforma hangnyomást lehet produkálni. A hangszórók elhelyezését úgy oldják meg hogy egy hangszóróként működik ezáltal a középfrekvenciák harmonikus torzításai is minimálisra csökkennek, szóval bitangul szól.

Fesztivál - Line Array – új technika az erősítésben

A B.M.S. rendezvénytechnika (a rendszer honosítója) reméli, hogy a magyar együttesekkel és koncertszervezőkkel való mielőbbi együttműködés alkalmával mindenki meggyőződhet az új Beyma Line- Array hangrendszerének előnyeiről.

Érd.: Gönczy Gábor (B.M.S.rendezvény t.)
ügyvezető ig.
www.brillantin.hu

Ferenczi Attila

2005. 01. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 01. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Line Array – új technika az erősítésben cikk képei
Fesztivál - Line Array – új technika az erősítésbenFesztivál - Line Array – új technika az erősítésben