Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Illés jubileumi koncert a Sziget „nulladik” napján

Sziget - Illés jubileumi koncert a Sziget „nulladik” napján

A hazai rock-, és kultúrtörténet egyik legnagyobb legendája, az Illés zenekar idén augusztusban egyszeri és megismételhetetlen programot kínálnak a zenerajongóknak. A Sziget Fesztivál nulladik napján, augusztus 9-én, a Nagyszínpadon jubileumi koncerttel ünnepli 40. születésnapját a zenekar.

Idén augusztus 10-17-között immár tizenharmadik alkalommal hívja látogatóit a Sziget Fesztivál, kínálatában a már megszokott változatos programokkal, hazai és nemzetközi sztárokkal a kulturális paletta majd’ minden területéről. A 2005-ös év azonban egy rendkívüli program lehetőségét is kínálja: klasszikus felállásában idén ünnepli negyvenedik születésnapját a hazai rock-történet zászlóshajója, az Illés zenekar. Ennek apropóján keresték fel a Fesztivál szervezői a zenekart: a legenda, ha csak egy koncert erejéig is, a Nagyszínpadon éledjen újra.

Az Illés zenekar a hatvanas évek közepén zenéjével, gondolataival egy új életérzést jelentett. Megtestesítette és kifejezte egy nemzedék álmait. A közel harminc évvel később, a kilencvenes évek elején indult Sziget Fesztivál nagy érdeme, hogy teret adott egy generáció álmainak, és megvalósította a „virágok közt veled lenni” vágyát. A „nagy” generáció egyik emblematikus zenekarának fellépésével az „Y” generáció Szigetén talán megtapasztalhatja minden nemzedék, hogy vannak olyan életérzések, vágyak és gondolatok, amelyek törvényszerűen megjelennek egy-egy adott korban, függetlenül a társadalmi környezettől, és ezek azok az érzések, gondolatok, amelyek hidat képeznek a - talán túl hangsúlyozott - generációs szakadékon.

Augusztus 9-én, tehát a Sziget Fesztivál előestéjén a „nagy csapat”, Illés Lajos, Szörényi Levente, Bródy János, Szörényi Szabolcs és Pásztory Zoltán a Nagyszínpadon ünnepli a zenekar születésnapját, melyre „nulladik napi” napijegy váltásával lehet majd bejutni. A hetijegyesek számára az Illés koncerttel nyolcnaposra bővül a Sziget Fesztivál, hiszen a hetijegy erre a koncertre is érvényes lesz.

Jónap Tamás

2005. 02. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 02. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Illés jubileumi koncert a Sziget „nulladik” napján cikk képei
Sziget - Illés jubileumi koncert a Sziget „nulladik” napján