Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

STOMP – Újra Budapesten

STOMP - STOMP – Újra Budapesten

A Stomp tavalyi márciusi 8 előadására az előadás előtt 27 nappal már nem lehetett jegyet kapni. Az eladási rekordra, és a hatalmas sikerre való tekintettel A Budapesti Kongresszusi Központba idén május 3. és 8. között a STOMP visszatér, hogy legújabb műsorukkal bizonyítsák: ők a legjobbak!

História
Az első STOMP csapatot 1991-ben állította fel Luke Cresswell és Steve Nicholas. Előpremierjüket egy előkelő londoni színházban tartották, ezt követően kapták meg a Daily Express „legjobb szélsőség” díját.

Az immáron 30 tagot számláló csapat fellépett Brightonban, Melbourne-ben, Athénban és Londonban is többször, végül Frank Sinatra ’72-ben felállított jegyeladási rekordját is megtörték. ’95-ben létrejött továbi két társulat, akik Dél-Amerikában és Ázsiában léptek fel, az ötödik Nagy-Britanniában szerveződött ritmusbrigád az Európai országokat járta.

STOMP - STOMP – Újra Budapesten

A STOMP több reklámfilmben így a Coca Cola „Ice Pick” spotjában és Toyota reklámokban is fellépett. A BROOMS című filmjüket Oscar-ra jelölték. ’97-ben Luke és Steve megalkotott az HBO számára egy 45’ perces műsort, mely a „STOMP OUT LOUD” fantázianevet viselte. A produkciót négy kategóriában jelölték Emmy-díjra.

STOMP - STOMP – Újra Budapesten

Szervezet
Ugyan a világban több társulat is turnézik egyszerre, saját jól definiálható stílusuk van, megmarad a karakterek egyénisége. Mivel a szerepek alapja ugyanaz, ha valaki lebetegszik, bárki helyettesítheti. Több 100 előadójával a STOMP meglehetősen diverz, nemzetközi közösséget alkot.

STOMP - STOMP – Újra Budapesten

Bekerülés a csapatba
A STOMP előadóinak keresése nyílt meghallgatásokon zajlik Londonban, vagy New Yorkban. Bárki, aki úgy érzi jó ritmusérzéke van, részt vehet rajta, nincs szükség előképzettségre. Az első szűrés után munkacsoportokba osztják az embereket, ahol kiderül, tudnak e jól csapatban dolgozni. A banda „kopogtatókból”, táncosokból és „színészekből” áll. Az eredeti felállás tagjai: Luke Cresswell, Nick Dwyer, Sarah Eddy, Thesus Gerard, Fraser Morrison, David Olrod, Carl Smiths és Fiona Wilks.

A STOMP „fogyasztása” 3 hét alatt
(értsd.: a leamortizált tételek száma)
84 db partvis
50 db kukatető
10 db angol kuka
10 db amerikai kuka
36 db két méteres rúd
120 kg homok
40 adag atlétikai kréta
8 tubus fürdőszobai tömítő
30 db mosogató dugó
74 db energia szelet
150 üveg ginseng zselé
72 pár dobverő
450 l víz
36 db 50 gallonos (225 literes) olajos hordó
25 banán
5 doboz golyóstoll
48 doboz gyufa

Ferenczi Attila

2005. 03. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 03. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 03. 08. 19:53
és neked mi a véleményed a cikkröl?
Vendég 2005. 03. 16. 21:38
Mennyi az annyi?? Nem ismerem a tavalyi árakat...
Vendég 2005. 03. 27. 11:46
Szeretnék tanácsot kérni, hogy hol lehetne idei koncertekre neten jegyet venni! Köszi, nagyon mennék és már tavaly is lecsúsztam!
Vendég 2005. 04. 06. 8:43
meg lehetne tudni kik a médiaszponzorai az előadásnak? STOMP

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

STOMP – Újra Budapesten cikk képei
STOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra BudapestenSTOMP - STOMP – Újra Budapesten