Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Áprilisban Killer Joey a Trafóban

Jessica Simpson - Áprilisban Killer Joey a Trafóban

Akinek a név hallatán megemelkedik az adrenalin szintje, vagy tavaly októberben hallotta a Trafóban a Sex Mob koncertjét, nagyrészt tudja, mire számíthat ezen az estén. Joey Baron annak a körnek az ikonja és legnagyobb hatású dobosa, amelyet a Sex Mob is képvisel.

A Sex Mob-ot és Killer Koey-t egykoron „New York underground” néven kategorizálták. E kategorizálás annyira jól sikerült, hogy mára csak szellemiségükben őrzik az underground-ot, ami nem kevés, ismerve a mainstream buktatóit.

A Killerjoey szikár megszólalása akár minimalistának is mondhatnánk, ha amúgy nem a maximalizmus jutna eszünkbe a zene hallatán. Az egyszerűségnek, egyértelműségnek és tisztaságnak ezt a szintjét igen kevesek engedhetik meg maguknak, ehhez majdhogynem mindent kell tudni, és tudni elhagyni.

Joey Baron, amellett, hogy 1995 óta állandó zenésztársa Bill Frisellnek és John Zorn-nak, rengeteg kiválló zenésszel koncertezett és készített felvételt mint: Fred Frith, Mike Patton (Faith No More), Dizzy Gillespie, Tony Bennett, Chet Baker, Laurie Anderson, Art Pepper, Stan Getz, Lee Konitz, Joe Lovano, David Bowie, The Los Angeles Philharmonic. Zenekarvezetőként a szokatlan felállású (szaxofon, pozan, dob) Barondown-nal mutatkozott be, mellyel három lemezt adott ki. Saját nevén két szólólemeze jelent meg Bill Frisell, Ron Carter és Arthur Blythe közreműködésével.

A zenekar két gitárosa, Brad Shepik és Steve Cardenas Paul Motian Electric Bebop Band-jében tűnt fel. Brad Shepik további referenciái mellett (Charlie Haden Liberation Orchestra, Dave Douglas, Alasnoaxis, Carla Bley, Tim Berne, Yuri Yunakov) főként saját triója miatt érdemel figyelmet. A nagybőgős Scott Colley és Tom Rainey dobos közreműkődésével napjaink egyik legcsodálatosabb jazz trióját vezeti.

Joey BARON – dob/drums
Brad SHEPIK – gitár/guitar
Steve CARDENAS – gitár/guitar
Tony SCHERR – nagybőgő/double bass

Killer Joey (USA) /koncert
előtte Tóth Viktor Tercett feat. Todd Williams
2005. április 9. 20h
kategória: A (1500 Ft)

Ferenczi Attila

2005. 03. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 03. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 03. 12. 16:27
szar!!!!
Vendég 2006. 03. 12. 16:31
utálom jessicát kis picsa ribanc nem is tud énekelni és nagyon ronda jó tudénelelni de a huga ezrszer jóbb ashlee simpson jóbb a zenéi mint jessicának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!szóval ashlee sokal jóbb ja és ashlee sokal de sokal szebb a nővérénél nem így van nálam a nyerő ashlee simpson!!!!love love!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ashleeeee!!!!!!!!!!a király!!!!!!!!!!love love!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jessicának túl lasú számai vannak ashleenek meg jó kemény rock gyorsabb zenéi vanak ashleenek jóbb a hangja is mint jessicának !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2006. 03. 12. 16:33
szerintetek ki a szebb Ashlee Simpson vagy Jessica Simpson kérlek válaszóljatok please kérlek titeket na ki a szebb??????????????????????????
Vendég 2006. 03. 15. 16:07
hahó valaki válaszoljon a kérdésemre????

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Áprilisban Killer Joey a Trafóban cikk képei
Jessica Simpson - Áprilisban Killer Joey a Trafóban