Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

PASO – „Ska csillag – magyar égen”

Pannonia Allstars Ska Orchestra - PASO – „Ska csillag – magyar égen”

Az elképesztő sikerű kő-ska-reggae zenekar másfél évnyi „szünet” után, március 3-án jelentette meg legújabb lemezét („Live in Artemovsz” – az A38 után szabadon) a CrossRoads Records gondozásában. A ska újdonság egy 2 éves történet büszke csemetéje.

A 10 fős banda még 2003 tavaszán alakult, és rövid idő alatt ismertette meg magát a fesztiválok táncközönségével (ld.: „teltsátras” koncert tavaly a WAN2 sátorban). Lehengerlő előadásukat észvesztő tempójuk és színpadra termett pergős zenéjük fémjelzi.

Március 3-án a CrossRoads megjelenteti a PASO koncertalbumát, melynek hanganyagát a zenekar 2004 novemberében rögzítette az A38 állóhajón. Tövisházi Ambrus és Pápai István (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band) keverési munkálatainak köszönhetően sikerült a fergeteges hangulatú előadásairól híres zenekar fellépéseiben rejlő energiát a lemezen is visszaadni.

Pannonia Allstars Ska Orchestra - PASO – „Ska csillag – magyar égen”

Mediterrán, cigány, elemek keverednek jamaika súlyos füstös riddimjeivel, aktív agykiiktató táncra ösztökélve hallgatóit.

Ugyan a koncertekhez szorosan hozzátartozó tíz zenész látványa, a rézfúvósok csillogása és az öltönyösök helyben futása nem társul az audió élményhez, mégsem kell vizuális inger nélkül maradnunk, hiszen a 8 szám mellett, a CD-n megtalálható a PASO első klipje, valamint egy koncertvideó, amin a new york-i Toasters zenekar jamaikai énekese Jack Ruby Jr. száll be a tradicinális ska hazai nagyköveteinek nagyzenekarába egy alkalmi, improvizatív közös produkció.

Ferenczi Attila

2005. 03. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 03. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

PASO – „Ska csillag – magyar égen” cikk képei
Pannonia Allstars Ska Orchestra - PASO – „Ska csillag – magyar égen”Pannonia Allstars Ska Orchestra - PASO – „Ska csillag – magyar égen”