Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Eurovíziós megasztár

Nox - Eurovíziós megasztár

Talán így lehetne jellemezni az 50. Dalfesztivált, amely a NOX győzelmével fejeződött be. A hazai döntőn 12 előadó szerepelt jobbnál-jobb szerzeménnyel. Voltak kisebb bakik, egy közepes műsornak lehettünk szem és fültanúi.

Az előadók mellett a zsűri sem volt hétköznapi: Aczél Réka, Pindroch Csaba, Benkő László, Jeszenszky Zsolt. Első hallásra azt gondolnánk, hogy a „nem zenészek” mit keresnek a csapatban, de az adásban Benkő László, a zsűri elnöke elmondta, hogy a produkciót, a szerzőket, az előadókat és magát a szöveget is nagyító alá veszik. Az est műsorvezetője Nagy Tünde volt, aki jól levizsgázott zenei hozzá nem értésből, valamint kérdezni nem tudásból. Erre mondhatja bárki, hogy „az élő műsor varázsa”, illetve nehézsége. Nem értem, hogy miért nem nézett utána a fellépőknek, vagy a Fesztivál történetének. A műsort megszakítva felelevenítettek jó néhány korábbi bejutott dalt: Bayer Friderika, Szulák Andrea és a már feloszlott VIP számát csodálhattuk meg újra. A sors fintora, hogy hármójuk közül egyedül Andrea aktív a mai napig, illetve a Rakonczai fivérek. Nyílván erről a többiek nem tehetnek. Az élő műsor nem mindig problémáktól mentes, szegény Bizek Emi az előadása után elhasalt a színpadon, amit a kamera csak részben vett. A reflexeknek köszönhetően Emi amilyen gyorsan csak lehetett felállt és rohant ki, hogy a következő előadót ne gátolja. Valószínű a rendezők nem próbáltatták el a fellépőkkel a ki és bejövetelt. A műsor végén a Crystal, Nox, Baby Gabi &Lala és Judy újra elénekelhette az elődöntős dalt. A nézők szavazatai voltak döntőek, amivel csak az a gond, hogy az ismeretlenekre senki sem szavazott, ez annyira jellemző. Hiszen az említett négy előadó amúgy is sztár. Erre egyébként a zsűri tagjai is tettek megjegyzést.

Nox - Eurovíziós megasztár

Hazánkat a legtöbb szavazat alapján a Nox képviseli Kijevben, a május 19-én tartandó középdöntőn, amelyet az MTV nem közvetíti. A két nappal későbbi döntőt mindenképpen élőben láthatjuk majd.

A hazai döntőn szereplő előadók és dalok:

• Melody Island - "Eltűnt álom"
• Sushi Train - "Húzz közel"
• LOLA - "Szerelem"
• Mester Tamás - "Szabadítsd fel"
• Crystal - "Összetört a szívem"
• Acapulco - "Szép ez a világ"
• NOX - "Forogj világ"
• Karányi - "Álomszép"
• Ambrus Rita - "Együtt"
• Baby Gabi és Lala - "Van egy kulcs"
• Judy - "Holnaptól"
• Bizek Emi - "Túl az út felén"

Jónap Tamás

2005. 03. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 03. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 03. 14. 1:26
Kamu volt a verseny, apa!
Vendég 2005. 03. 14. 1:26
akárcsak a dalnokok ligája
Vendég 2005. 03. 14. 2:34
leszerepelt a magyar 1 rendesen. meg a magyar sztárocskák is.. a noxnak viszont örülök! az egyetlen külföldre is kivihető produkciót hozták! (ha nem számítjuk mester tomit akit a magyarok még nem értenek meg sajnos, nálam favorit az a dal)gratula nekik, a többiek pedig szégyeljék magukat! főleg gabi és lala, meg persze judy is!
Vendég 2005. 03. 14. 14:55
az acapulco kamu tatogos libak mar az oops-ban sem enekeltek, hanyadik formacioban egetik magukat

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Eurovíziós megasztár cikk képei
Nox - Eurovíziós megasztárNox - Eurovíziós megasztár