Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Békejel 2005 - Hősök tere

Fesztivál - Békejel 2005 - Hősök tere

1500 ember, 6 zenekar, tűz, dobok, zsonglőrök, eggyüvé tartozás - az idei év Békejel megmozdulás jelszavai. A Hősők terén felállítandó "élő" és lángoló alakzat, egyedülálló kezdeményezés, mely minden hazánkbeli és országunkon kívül lakónak ugyanazt az üzenetet közvetíti...

A tavalyi "Békejel"-et nagyjából félezer ember alkotta, idei nagytestvérén pedig megközelítőleg 1500 ember fog fáklyával a kezében fegyelmezett alakzatot alkotni - egy hatalmas "Peace" jelet. A megmozdulás célja sokoldalú: állásfoglalás a háborúk ügyében, egy értékes eszme terjesztése, figyelemfelkeltés, de sokkal ennél több az egyén számára: buli, társas együttlét, önfeledt szórakozás.

Fesztivál - Békejel 2005 - Hősök tere

A Humanista Mozgalom szervezésében megrendezésre kerülő megmozduláshoz kapcsolódó eseményeken való részvétel mindenki számára ingyenes - nem véletlenül, hiszen a fellépő zenekarok is ingyen vállalták a március 20-i estét. Az idei jelentős sajtóvisszhang növekvő érdeklődést kölcsönöz az eseménynek, elsősorban a szabadabb gondolkodású fiatalok körében.

Mi volna persze a "Békejel"-en zene, és látvány nélkül?! Tűzzsonglőrők, utcabálosok, kerékpárosok, és didgeridoo-sok (ejtsd.: dizseridú - mámorító búgású ausztrál népi hangszer) szórakoztatnak minden odalátogatót DÉLUTÁN ÖT ÓRÁTÓL, majd többek között színpadra lép a PASO (a 10 fős Pannonia Allstars Ska Orchestra), a Malacka és a Tahó illetve a Takács Tamás Dirty Blues Band is.

Bárki, aki úgy gondolja szeretne a jel "részévé" válni, szombatig jelentkezhet a Békejel honlapján (ld. lejjeb), a fáklyajegy (a fáklya ára) 400 Ft. Várunk szeretettel mindenkit az év legnagyobb szabású békemegmozdulásán!

Időrendi bontás:

17.00-18.00:
Gyülekezés, fáklyaosztás, miközben utcazenészek, gólyalábasok, dobosok, gördeszkás és kerékpáros mutatványosok és zsonglőrök is szórakoztatják az egybegyűlteket.
Zene: Dj cyborg templar

18.00 - 19.00:
Feláll a fáklyás békejel-alakzat és a résztvevők meggyújtják a fáklyákat. Az alakzat fenntartása alatt didzseridu (ausztrál népi hangszer) zenészek játszanak, és két darab rövid, az esemény hangulatához illő beszéd hangzik el. Végül 30-40 tűzzsonglőr által a rendezvény kedvéért kidolgozott koerográfia kerül bemutatásra.
Zene: Dj cyborg templar

19.00-22.00:
A Műcsarnok előtt felállított színpadon a békéért önkéntesen kiálló együttesek koncertjeire kerül sor, miközben a vizuális szórakoztatásról az eddig is aktív mutatványosok gondoskodnak.

A fellépők fordított időrendi sorrendben:
- Takáts Tamás Dirty Blues Band
- P.A.S.O. (Pannonia Allstars SKA Orchestra)
- Malacka és a tahó
- Psychedelic Cowboys
- Házmester
- Innocent Eyes

22.30-hajnalig:
Afterparty a Kék Yuk és Vörös Yuk nevű szórakozóhelyek (Óbuda, III.Fényes Adolf u.28.) teljes területén. A programokat továbbra is teljes egészében a Békejel Plusz szervezői és az önkéntes békepárti fellépők biztosítják. Három külön teremben koncertek, reggae DJ-k és dob-didzseridu jammelés közül lehet választani, az udvaron a tűzzsonglőrök folytatják az előadást, valamint a Hősök terén készült digitális képek is vetítésre kerülnek.

Békejel:
Idő: 2005. március 20. (vasárnap) 17:00-tól
Hely: Hősök tere
Jellege: ingyenes

Afterparty:
Idő: aznap, 22:30-tól
Hely: Vörös és Kék Yuk
Jellege: ingyenes

Ferenczi Attila

2005. 03. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 03. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Békejel 2005 - Hősök tere cikk képei
Fesztivál - Békejel 2005 - Hősök tereFesztivál - Békejel 2005 - Hősök tere