Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megjelent Beck új lemeze

Beck - Megjelent Beck új lemeze

A Los Angeles-i énekes a '90-es években tűnt fel, mint az alternatív zene újító, eklektikus alakja. Zenéjében ötvözi a pop, folk, blues, lounge, hip-hop és a brazil zene stíluselemeit. A brit sajtó szerint a Guero a "hip-hop-garage -rock" kiemelkedő példánya és a Midnite Vultures óta az énekes legvidámabb albuma.

A 2002-es Sea Change után Beck az E-pro kislemezzel tért vissza. Beck világa teljesen kiszámíthatatlan, vibráló, tele van ötletekkel. Szürreális, szabad asszociációs dalszövegei összefonódnak a képzeletvilággal, melyet az énekes sajátos humora tesz még eredetibbé. Beck kísérletező stílusát mutatja, hogy olyan hangokat is egymás mellé tesz, melyek korábban sosem szólaltak meg együtt. A Guero-n ismét a Dust Brothers-zel dolgozott, akik '96-os Odeley című albumán működtek közre producerként, épp ezért sokan melankólikus, töprengő számokat vártak, ehelyett a Guero lehetne akár egy best of-lemez is: minden benne van, amiben Beck jó.

Az új album az Odeley és a Sea Change hangzását ötvözi. A Girl című szám például a Beach Boys hangzását, idézi, a "my summer girl" refrén alatt szinte elképzeljük, amint naplementekor ringatózunk egy csónakban. A Missing című dal a szamba világába vezet, anélkül, hogy a portugál ritmust majmolná. Beck egész egyszerűen ráérez, mit hogyan kell énekelnie, hogy hatásos legyen. Pontosan tudja, mitől működik a popzene.

Jónap Tamás

2005. 03. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 03. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 06. 14:58
llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Vendég 2005. 12. 06. 14:58
Szerintem nem rossz

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megjelent Beck új lemeze cikk képei
Beck - Megjelent Beck új lemeze