Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Júniusban Dream Theater koncert

Dream Theater - Júniusban Dream Theater koncert

Nyolcadik, Octavarium című stúdióalbumuk megjelenésével szinte egyidőben ismét Budapesten ad koncertet a világhírű progresszív metál együttes, a Dream Theater. 2005. június 14-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán hallhatjuk az új album számai mellett a régebbi klasszikus dalokat is.

A Dream Theater története a nyolcvanas évek elején kezdődött, amikor a King’s Park középiskolában John Petrucci, John Myung és Kevin Moore együtt zenélt. Az érettségit követően elváltak útjaik, de a két John a Berklee School of Music-on folytatta tanulmányait, ahol Mike Portnoy dobossal együtt megalakították a Dream Theater alapját jelentő első formációt. Kevin Moore újra csatlakozott hozzájuk, és egy énekessel is, Chris Collins-szal bővült a felállás. Ők öten alkották a Majesty nevű formációt. 1986-ban vették fel első demo anyagukat, melyet a Dream Theater rajongók a mai napig másolnak, terjesztenek. A kezdeti sikerek ellenére Chris Collins kilép az együttesből, egy év múlva találják meg helyére Charlie Dominici-t. Első lemezüket ebben a felállásban rögzítették. A megjelenés előtt nem sokkal egy másik zenekar jelezte, hogy ők birtokolják a Majesty nevet, így az utolsó pillanatban névváltoztatásra kényszerültek. Több lehetőség közül végül egy lebontott kaliforniai mozi nevét vették fel, így lett a csapat Dream Theater.

A Dream Theater eddigi pályafutása során 16 lemezt adott ki, legújabb, 17. albumuk munkálatait idén februárban fejezték be. Az Octavarium címet viselő új anyag megjelenése június 7-re várható. A cím utal arra, hogy ez az album a progresszív metál együttes nyolcadik stúdióalbuma. Az együttes eddig kétszer lépett fel Magyarországon, 2000-ben és 2002-ben adtak dedikálással egybekötött nagysikerű koncertet a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. 2005. június 14-én a már megszokott helyszínen hallgathatják meg a rajongók az új lemez dalai mellett a már klasszikusnak tekinthető Dream Theater számokat.

A koncert időpontja tehát: 2005. június 14, 18 óra 30 – Petőfi Csarnok szabadtéri színpad

Jegyek 7.900 Ft-os áron már kaphatók a Ticket Express jegyirodákban, valamint a www.tex.hu és a www.eventim.hu oldalakon keresztül.

Jónap Tamás

2005. 03. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 03. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Ligeia 2005. 03. 24. 12:55
Melóban ülök és visítok mint egy kamaszlány. Ez hihetetlen, kicsit sok is egyszerre!
Vendég 2005. 03. 25. 13:54
Én ott leszek! Kár, hogy vizsgaidőszakban van...
Vendég 2005. 03. 26. 14:19
naná hogy ott leszek, ezt bűn lenne kihagyni
Vendég 2005. 03. 31. 14:14
én is ott leszek

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Júniusban Dream Theater koncert cikk képei
Dream Theater - Júniusban Dream Theater koncert