Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos ráadás-koncertezik

Ákos - Ákos ráadás-koncertezik

Úgy néz ki, ebben az évben sem pihen Ákos. Számos felkérés után végül úgy döntött, a múlt évi Az utolsó hangos dal címet viselő turnéját most tavasszal folytatja. Persze ezúttal is több újdonsággal spékeli meg a műsort. Csatlakozik a két régi Ákos zenekari tag, Dorozsmai Péter és Madarász Gábor, és a repertoár is nagyban felfrissül.

Az elmúlt évek lemez-turné mókuskerekét ebben az évben egy hosszasabb pihenéssel szerette volna megszakítani Ákos. Az eredeti tervek, legalábbis a tavalyi nyilatkozatok tükrében, úgy nézett ki, hogy a múlt évi turnézás után 2005-ben koncertmentes időszak jön, Ákos inkább az alkotásnak szenteli az időt és korábbi ígéreteit valósítja meg: egy jubileumi díszdobozos kiadványt és az Új törvény album angol nyelvű változatát készíti el, valamint új dalok szerzésével tölti a „pihenőidőszakot”. A 2004-es év koncertsikere viszont nem maradt visszhang nélkül, a koncertszervezők újabb fellépéseket próbáltak beiktatni, minek hatására Ákos mégis csak a koncertezés mellett döntött.

Ákos - Ákos ráadás-koncertezik

Most tavasszal újból útnak indul Ákos és zenekara Az utolsó hangos dal koncertműsorral. Természetesen ezúttal is készül meglepetéssel Ákos, a régi Bonanzás fiúk pár számos szerepeltetése és Háry Péter múlt évi visszatérése után, ismét régi zenekari tagok csatlakoznak a produkcióhoz. A már legendának számító volt Ákos zenekari tagok, Dorozsmai Péter dobos és Madarász Gábor gitáros vendégeskedik a színpadon. Mindketten anno 2002-ben léptek ki Ákos zenekarából, Dorozsmai Péter elsősorban saját stúdiója és kiadója munkálataival volt azóta elfoglalva, Madarász Gábor pedig több zenekarban tevékenykedett mint session zenész, de zeneszerzéssel is foglalatoskodott. A két régi zenész közreműködése mellett a repertoár is nagyban megváltozik, a hírek szerint a slágerek közül jó párat kiszednek a műsorból, helyettük zúzósabb, régóta nem játszott dalokat vesznek elő. De a háromszámos Bonanza-blokk is megújul. A turné tavasszal öt helyszínre látogat el, olyan helyekre, ahol a múlt évben nem volt alkalma bemutatni Ákosnak és zenekarának Az utolsó hangos dal koncertműsort. A turné állomásaira már elkezdődött a jegyelőrendelés Ákos hivatalos honlapján – a www.akos.hu címen - működtetett webáruházban, április folyamán pedig a nagyobb ismert jegypénztárakban is megkezdődik a jegyek értékesítése.

Ákos - Ákos ráadás-koncertezik

Mindezek mellett szerencsére Ákos korábbi ígéretét is beváltja. Április 6-án kerül a lemezboltokba az a jubileumi díszdobozos kiadvány, X+I címmel, mely Ákos szólókarrierének 1993-2003 között megjelent tíz stúdióalbumának felújított, újramaszterelt verzióját tartalmazza. Valamint egy Andante Extra névre keresztelt korongot, melyen a 2003-as Andante turné őszi állomásainak eddig ki nem adott, extra dalai és a Revans című darabhoz írt finálédal található meg. A díszdoboz exkluzivitását növeli, hogy korlátozott, összesen 2000 db-os példányszámban jelenik meg.

Az utolsó hangos dal – Ráadás Turné 2005

Sztárvendégek:

Hauber Zsolt & Menczel Gábor (ex-Bonanza Banzai)
Dorozsmai Péter & Madarász Gábor (ex-Ákos Band)
Háry Péter (Chapman Stick)

Turnédátumok:

Május 1. vasárnap, PILISCSABA, Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Május 7. szombat, KAPOSVÁR, Városi Sportcsarnok
Május 12. csütörtök, GYŐR, Egyetemi Csarnok
Május 18. szerda, BÉKÉSCSABA, Városi Sportcsarnok
Június 4. szombat, BUDAPEST, SYMA Rendezvénycsarnok

fkriszta

2005. 03. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 03. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 04. 01. 17:57
Szia fkriszta.Ismrős a neved de nem baj.A cikk az nagyon jó,bár jobb lenne ha több kép lenne.De így is sok mindent meglehet belőle tudni!
Vendég 2005. 04. 01. 23:56
Atomjó!
Vendég 2005. 04. 02. 14:05
ÉN TUTI M1EK!!!
Vendég 2005. 04. 08. 15:55
nagyon jó, király mintmindig

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ákos ráadás-koncertezik cikk képei
Ákos - Ákos ráadás-koncertezikÁkos - Ákos ráadás-koncertezikÁkos - Ákos ráadás-koncertezik