Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mediawave 2005 – Zene Határok Nélkül

Fesztivál - Mediawave 2005 – Zene Határok Nélkül

A Mediawave kétségtelenül hazánk legszínvonalasabb jazz-ethno zenei és filmes fesztiválja melyet Győrben április 22-30 között rendeznek meg. A 15 éve zajló szervezés idei gyümölcse egy olyan kulturális hét lett, ahol ismét a legnagyobb külföldi és hazai mestereket köszönthetjük.

(Az alábbi ajánló csak a zenei programokra vonatkozik.)

Mainstream jazz - a minden bizonnyal nagy gonddal összeállított zenei kínálat olyan világsztárokat kínálm, mint a William Parker Quartet, vagy a James Blood Ulmer Trio. Az előbbi egy kiemelkedő tehetséggel, intuícióval és zeneszerzői képességgel megáldott bőgős, aki zenéjében a jazz hagyományait, félelmetes improvizációval ötvözi, az utóbbi - amúgy ugyancsak Államok beli – gitáros, a fekete jazz No. 1-jak, a „free funk” irányzat elindítója, akinek zenéje új löketet adott a kortárs blues, afro és jazz megújulásához.

Fesztivál - Mediawave 2005 – Zene Határok Nélkül

A Mediawave egyben fórum a kortárs zenét meghatározó zenészek számára is, így kerül sor három stílusteremtő saxista David S. Ware (USA), Ivo Perelman (BRA) és Rob Brown (USA) és a zongorista Matthew Ship fellépésére is.

„Fesztivál a fesztiválban” – avagy norvég jazz áram, a Norvég Nagykövetség támogatásával. A követségieknek köszönhetően kerül sor pl. Sidsel Endersen & Cristian Wallumrod Trio vagy a Free Music Esemble fellépésére.

Ethno - az elmúlt 15 legnagyobb zenekarait hallhatjuk viszont Győrben, köztük a vérpezsdítő karibi zenét játszó Izaline Calister Band-et, a La PVC-t és a Montanaro-t, melletük több kurd és török népzenész szereplésével. Sokak számára imponáló lehet a hazánkban talán jobban ismert francia-sanzon Paris Combo, vagy a flamenco-quartet Las Migas előadása is.

Trafó Workshop - a budapesti mulitkulturális hely támogatásával improvizatív, underground és ethno zenei műhely is lesz a Mediawave-en.

További infó a pontos zenei és filmes programokról (Fényírók Fesztivája) beszélgetésekről, kiállításokról, konferenciákról és számtalan másról a lenti linkre kattintva érhető el!

Ferenczi Attila

2005. 04. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 04. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mediawave 2005 – Zene Határok Nélkül cikk képei
Fesztivál - Mediawave 2005 – Zene Határok NélkülFesztivál - Mediawave 2005 – Zene Határok Nélkül