Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Green Day Budapestre jön

Green Day - Green Day Budapestre jön

Június 9-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán üdvözölhetjük az amerikaiak egyik legőrültebb punk rock bandáját, a Green Day-t.

Egy újabb sztárfellépővel gazdagodott a nyári koncertkínálat, ugyanis hazánkba látogat június 9-én a Green Day. A csapat múlt ősszel megjelent American Idiot című albumának anyagával turnézik világszerte, nálunk is ezzel a műsorral lépnek színpadra.

A Green Day –t a két gyerekkori barát Billie Joe Armstrong énekes és Mike Drint basszusgitáros alapította, akikhez 1989-ben csatlakozott Al Sobrante dobos, a zenekar nevét is ekkor változtatták Green Day-re. Még ebben az évben egy EP-t jelentettek meg 1 000 Hours címmel, melyet hamarosan követett első nagylemezük. Az amerikai hardcore punk szcéna kifejezetten jól fogadta debütáló albumukat, de ezzel egyidőben a dobosi poszton váltás történt, Al Sobrante helyére megérkezett Tre Cool és vele állandósult a csapat felállása. Az együttes az underground punk vonal egyik meghatározója lett, de igazi népszerűségüket az 1994-es Dookie című album hozta meg. Átszerződtek egy multikiadóhoz, s már náluk jelentették meg a Dookie-t. Innentől kezdve csak felfelé ívelt a Green Day története, több tíz milliós lemezeladást és díjak sorát könyvelhették el az elmúlt 16 év során. Múlt ősszel jelentették meg legutolsó American Idiot című korongjukat, mely nem kevés politikai felhangot hordozott. Szókimondó szövegek az amerikai álom szertefoszlásáról, a mai világ szürkeségéről és az elidegenedésről, mindezt igényes punk rock zenei világba ágyazva.

Green Day - Green Day Budapestre jön

Június 9-én az American Idiot anyagát mutatják be Budapesten is a punk rockerek. A jegyek 6.900 Ft és 8.900 Ft közötti árakon váltható meg az ismert jegypénztárakban.

fkriszta

2005. 04. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 04. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 04. 06. 20:28
A cikk az jó,de nagyon-nagyon NAGY kár,hogy SAJNOS NEM mehetek el a koncertre!!!:( 1x végre láthatnám őt(ket) élőben...!Amúgy Billie Joe egy isten!!Nagyon helyes meg minden.Az ÁLOMPASI!!!
Vendég 2005. 04. 07. 8:52
imádom a srácokat, és a zenéjüket is!!!!!!!!!!!!! Lara, Kecskemét
Vendég 2005. 04. 07. 18:09
helló! imádom a green dayt!!!!!!!!! jó a zenéjük de nagyon!!!!!! szerintetek mennyi a korhatár a koncertjükre????????????
Vendég 2005. 04. 07. 19:01
Veszélyes az állójegy egy ilyen bulin? Nem szeretném,ha összenyomnának...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Green Day Budapestre jön cikk képei
Green Day - Green Day Budapestre jönGreen Day - Green Day Budapestre jön