Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Két este a tízéves Kimnowak zenekarral

Kimnowak - Két este a tízéves Kimnowak zenekarral

Két egymást követő estén nyújt keresztmetszetet elmúlt évtizedéből a Kimnowak zenekar. A Kimnowak ugyan tavaly múlt tíz éves (a Tűz van, babám! című első album 1994-ben jelent meg), az akkor elmaradt ünneplésre most sort kerítenek április 22-én és 23-án, 20 órától az Erzsébet téri Gödör Klubban.

Mindkét este más-más programot játszik a zenekar, válogatva az öt sorlemezükről és három egyéb albumukról. A programban olyasmi is helyet kap, amit még nem játszottak korábban színpadon. Az első este „rock and roll cirkusz“, a zenekar lendületesebb oldalát mutatja meg, a második ritkaságokkal teli este. A koncertekről felvétel készül, a Kimnowak szándékai szerint egy koncert lemezt állít majd össze belőle. Azok, akik mindkét nap eljönnek megnézni a zenekart, a második napon kézhez kapják az első koncert felvételét tartalmazó, korlátozott példányszámú CD-t.

Számháború: tíz, vagy tizenkettő?

Körülveszi némi bizonytalanság a zenekar születésnapját. Ha az első fellépéstől számítjuk, akkor idén 12 éves a Kimnowak, hiszen a legelső - igaz, még zártkörű - koncertjük 1993 decemberében volt. Ha azonban a nyilvánosság elé lépéstől és az első lemeztől számítjuk, akkor a születés éve 1994. Tehát annyi bizonyosan elmondható, hogy idén legalább a 11. évébe lépett a Kimnowak.

Az áprilisi két egymást követő este a Gödör Klubban viszont jó alkalom, hogy pótolják az elmaradt születésnapi bulit. A koncertek gerincét A HÁZ dalai adják, de a zenekar a teljes repertoárból válogat, olyasmit is műsorra tűzve, amit eddig élőben még nem játszottak.

A Kimnowak zenekar esetében már megszokott, hogy időről-időre eltűnnek a nyilvánosság elől. Így történt ez most is, a 2003-as A HÁZ című albumuk kiadását követően két turnét játszottak végig, majd ismét eltűntek, augusztusban, a Szigeten láthatta őket utoljára a publikum. Elmaradt tehát a tízéves születésnap megünneplése is, bár igazság szerint, a zenekar nemigen szokott visszatekinteni, lemezről-lemezre megpróbálták újra kitalálni saját magukat. Eddigi sorlemezeik, a Tűz van babám (1995), a Fekete zaj (1995), az Utcazene (1997), a Lepkegyűjtő (1999) és A HÁZ (2003) ezért aztán nem hasonlítanak egymásra, a zenekar szándékosan elvetette saját recepjeit s mindig, mintha újra kezdte volna.

Ilyenfajta kezdet lehet ez a két este is április 22-én és 23-án, hiszen, ha végignézzük, eddig nagyjából kétévente követték egymást az új lemezek. S most (ha folytatjuk a számháborút) a 2003-as A HÁZ után új albumnak kellene következnie.

Jónap Tamás

2005. 04. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 04. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 04. 10. 16:09
Megyünk mindkét nap!!!
Vendég 2005. 04. 25. 8:01
semmi ripacs a csávo és kész
Vendég 2005. 05. 09. 14:49
eggyet ertek nagyon gaz hanyok tole
Vendég 2005. 06. 01. 15:35
fuj fuj fuj

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Két este a tízéves Kimnowak zenekarral cikk képei
Kimnowak - Két este a tízéves Kimnowak zenekarral