Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ragyogó NOX

Nox - Ragyogó NOX

Megjelent a NOX harmadik nagylemeze, Ragyogás címmel. Rajta az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi győztes Forogj, Világ c. dallal. Az Örökség 12 népdalfeldolgozása, a Bűvölet 12 saját száma és a Karácsony 6 dala után újabb 14 ragyogó dallal itt az új NOX lemez.

A Ragyogás dalait kissé líraibb hangvétel jellemzi, de mindemellett azért megtalálhatók a jól megszokott pörgős „noxos” dalok is. Az eddigi lemezek nótáihoz képest az új dalokat a „még élőbb” kifejezéssel jellemezhetjük: az eddigi népi hangszerek mellett a többi hangszer is a stúdióban került fel a korongra. Ez a zenei világ még inkább kiemeli Szilvi hangjának gyönyörű hajlításait, a dalszövegek mondanivalóját és így alkotnak egy tökéletes egészet.

Nox - Ragyogó NOX

Az új korong továbblépésnek számít a NOX életében: A NOX név hallatán ez idáig a két frontember – Péter Szabó Szilvia és Nagy Tamás – jelent meg a köztudatban, kiegészülve két állandó táncossal. Ők négyen voltak a NOX együttes. Aki 2004 során részt vett NOX élő koncerten láthatta, hogy megjelent a héttagú zenekar. Így 11-en képeztek egy egészet és fergeteges hangulatú koncertekkel szolgálták a nagyérdeműt. Az évről évre történő fejlődés 2005-ben sem áll meg, idén plusz táncosokkal bővül a csapat, így 14 fős lett a NOX zenekar.

Első közös megmérettetésük egy 80 állomásos turné, mely április elsején vette kezdetét. Egy éven keresztül egész Magyarországot átfogó koncertsorozat keretében mutatják be új dalaikat.

Jónap Tamás

2005. 04. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 04. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 04. 18. 22:53
A cikkről nincs véleményem, de a Nox nagyon jó. Nemcsak a zenéjük, az előadásuk stb., hanem úgy egészében véve jó a"koncepció", bár ez lehet, hogy rossz szó. Nem értem, egy csomó országban divat a könnyűzenét a saját népzenéjükkel vegyíteni, eddíg nálunk erre alig voltak próbálkozások. Pedig rengeteg kiváló külföldi példa van.
Vendég 2005. 04. 19. 11:14
Az új album csodálatosra sikeredett!!! Csak gratulálni tudok az egész csapatnak! Mind zeneileg, mind szövegileg, mind énekhangilag NAGYON HELYÉN VAN a lemez! A duhaújvárosi koncerten láttam és élvezhettem fergeteges műsorukat! Egy szóval tudnám jellemezni: LÉLEGZETELÁLLÍTÓ További sok sikert kívánok a 2005-ös évre! A kijevi dalfesztiválon végre méltó együttes képvisel bennünket, magyarokat! Szorítunk Nektek!
Vendég 2005. 04. 19. 14:55
Évi és Móni Nagyon imádjuk őket! Ők a kedvenceink! Szuper a zenéük!
Vendég 2005. 04. 22. 22:39
Tamás! Amennyire megismertem a NOX-ot, a "Gratuláció" szó, ménytántallanul kevésnek bizonyul!!!Addig amíg nem találnak jobb kifejezést, mind a zenétekre, mind az előadásmódotokra, stb... Addig viszont Én is kénytelen vagyok ezt az egyszerű szót mondanom és a továbbiakban nagyon sok sikert, kitartást kívánnom, öszintén, teljes szivemből! GRATULÁLOK!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ragyogó NOX cikk képei
Nox - Ragyogó NOXNox - Ragyogó NOX