Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kozma Orsi szólóban

Cotton Club Singers - Kozma Orsi szólóban

Kozma Orsi szólóban is bizonyít. Zenei pályája a Rádió Gyerekkórusában kezdődött, ahol nyolc évig énekelt. Szólóénekesnő volt a Szűzriadó nevű formációban, amellyel előzenekarként közreműködtek a Kimnowak koncertjein.

Ezután hívta meg az együttesbe Novák Péter. Toldi Mária énektanárnőnél, illetve egy musical stúdióban tanult. Aztán jött a Cotton Club Singers, a többi már történelem.

Milyen az, mikor egy ismert énekesnő egyszer csak beőrül? Talál egy dalszerzőt, összegyűjt egy csapatot, valóra váltja az álmát, amiből elkészül egy lemez, csupa őszinte dal, teli szépséggel, fájdalommal. Az anyaggal Orsi nagy kockázatot vállalt, hiszen igen komoly albumot hoztak létre, nem éppen a könnyű, „kalóriamentes” stílusból, bár a pop műfajában. A dalok nagy részét Szakos Krisztián írta. Két világsláger sajátos feldolgozása mellett (Sheryl Crow, Seal) zenét szerzett Jamie Winchester, valamint Pejtsik Péter, aki csellózik, és hegedül. Fekete-Kovács Kornél trombitál, Kékkői Zalán gitározik, Váczi Eszter vokálozik. Mindez egy gyönyörű, eklektikus lemezborítóban, amely Nagy Kriszta Tereskova munkája.

Cotton Club Singers - Kozma Orsi szólóban

Orsi eredetileg popénekesnő, és bár sajátjának érzi a Cotton Club Singers swinges stílusát, mégiscsak ez a kedvence. Szakos Krisztián – Ákos egyik zenésztársa - zenei világa nagyon közel áll Orsiéhoz, így tökéletesen tudtak együttműködni a szövegek és a dalok írása közben. A lemezen gépi és akusztikus hangszerek keverednek. A szövegeket szintén Krisztián írta az Orsival való beszélgetések nyomán, így azok az énekesnő hangulatát és gondolatait tükrözik.

Jónap Tamás

2005. 04. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 04. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 05. 03. 22:51
szart se érdekel
Vendég 2005. 05. 09. 23:26
Gratulálok a kultúrált megnyilvánuláshoz! Nekem megvan a lemez, és nagyon bejön! A cikk jó lett szerintem.
Louci 2005. 06. 17. 20:46
Nekem nagyon tetszett a lemez, minden dalban megtalálom azt az üzenetet, ami igazán megfog. A kedvencem az Új...no comment... Még további "beőrülést" kívánok Orsinak!!!
N 2005. 08. 09. 22:01
Igen, az új c. szám valóban nagyon szép, nem is csodálom h az a kedvenced.Orsi nagyon tehetséges lány és remélem még sok ilyen lemezt fog kiadni, jobbnál jobbakat.Nem szabad hagyni h egy ilyen női tehetség elvesszen!!!:)persze a cikk is jó...tényleg!:D

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Kozma Orsi szólóban cikk képei
Cotton Club Singers - Kozma Orsi szólóbanCotton Club Singers - Kozma Orsi szólóban