Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Neoton DVD-n

Neoton Familia - Neoton DVD-n

A Neoton Familia Magyarország pop-történelmének egyik korszakos zenekara. Tagjai 1979-től egészen 1990-ben történő megszűnéséig sikert sikerre halmoztak itthon és külföldön egyaránt.

Több mint 6 millió értékesített hanghordozó, számtalan turné és fellépés a világ 15 országában, a legnagyobb fesztivál siker, az egyetlen magyar nagydíj a Yamaha Fesztivál történetében (Time Goes By, 1983), A Legjobb Előadó díja a Szöul Dal Fesztiválon (1986) fémjelzik pályafutásukat. Húsz sikeres album, emlékezetes nagy koncertek a Budapest Sportcsarnokban, 18 előadás egyhuzamban az Erkel Színházban, utána szűntette meg tevékenységét az együttes 1990 tavaszán. Azóta a tagok jobbára külön-külön vannak jelen a magyar zenei életben, de 1998-ban összeálltak egy búcsúkoncert erejéig, hogy ezzel adózzanak Szent György napján, az időközben elhunyt kiváló tehetségű társuk, a felejthetetlen énekes-zongorista-zeneszerző, Jakab György emlékének. A nagysikerű koncerten, Gyuri helyén fia, (ifj) Jakab György játszott és a koncertről készült lemez máig platina minősítést ért el. Csepregi Éva, Baracs János, Bardóczi Gyula, Pásztor László és Végvári Ádám, a Neoton Familia alap tagjai 2004. őszén találkoztak és elhatározták, hogy még egyszer, 2005 nyarán, legnagyobb sikereik kezdetének 25-ik évfordulóján színpadra állnak a Puskás Ferenc (Nép) Stadion erre a célra épített színpadán.

Neoton Familia - Neoton DVD-n

A véletlen szerencse úgy hozta, hogy Csepregi Éva hosszas keresgélés után rátalált egy elveszettnek hitt videó szalagra, amelyen egy 1989 nyári, Budai Park Színpad-beli koncert kiváló minőségű felvétele található Neoton varázs címmel. A kiadó és a tagok fantáziája beindult és először is a koncertfelvétel kiegészült extrákkal majd született két új dal, amire 1990 tavasza óta nem volt példa. A videó anyagokból összeállt egy DVD a két új dalból készült a single; így alakult ki a Neoton varázs+.

Jakab-líra díj
A koncert és a kiadvány bevételéből a kiadó és a tagok folytatják azt a szép hagyományt, hogy minden év tavaszán kiosztják az előző év legszebb lírai dalainak a Jakab-líra díjat. Az idei első a Hooligans/Játszom, Dobrády Ákos/ Szekeres Adrienn duettje/ Híd a folyót (képünkön-a szerk.) és Zséda/ Motel.

Jónap Tamás

2005. 04. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 04. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 04. 29. 18:36
hol és mikortól lehet kapni?
Vendég 2005. 04. 29. 18:37
Mit keres a TNT a neoton fotógalériában?
Vendég 2005. 05. 03. 22:52
igazán abba hagyhatnák már a zenélést,vagy elfogyott a lóvé?
papa 2005. 05. 05. 19:36
mind öröké neoton

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Neoton DVD-n cikk képei
Neoton Familia - Neoton DVD-nNeoton Familia - Neoton DVD-n