Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Stefano és Rita, olasz örökzöldek mai stílusban

Stefano&Roger - Stefano és Rita, olasz örökzöldek mai stílusban

A 2005-ös év egyik legnagyobb meglepetésének ígérkezik Stefano & Rita bemutatkozó albuma, melyről korábban az album címadó dala - "Mindörökké/Non amarmi" - kislemezként már megjelent.

Ha rögtön nem tűnik ismerősnek a két előadó neve, akkor segítünk egy kicsit. Az olasz származású, de már 1992-óta hazánkban élő Stefano korábban olyan ismert projektekben működött közre, mint a Stefano és Roger által alapított Deejay's Time zenei produkció. A zene után Stefano a televíziózás felé fordult, aktív főszereplője volt Friderikusz Sándor nagysikerű Fantasztikus Európa c. showműsorának. A zene iránti szeretete azonban mindvégig megmaradt, és egy másodpercre sem mondott le arról, hogy valamikor kiadásra kerüljön egy olyan lemez, melyen másodmagával énekel olasz világslágereket. Ehhez azonban még hiányzott a tökéletes hangú énekesnő. Rita és Stefano sorsszerű találkozására Velencében került sor, ahol Rita egy divatos, felkapott klubban énekelt világslágereket. Az olasz énekest teljesen lenyűgözte a magyar lány hangja, majd miután gyorsan tisztázták, hogy mindketten Magyarországon élnek, Stefano már tudta, hogy megtalálta azt az énekesnőt, akit régóta keresett. Rita - a gyönyörű, fiatal és kivételesen tehetséges hanggal megáldott lány - hat éves korában kezdte zenei pályafutását. A gimnáziumi évek után közel négy évig volt a Bergendy zenekar énekesnője, de vokálozott több nagylemezen (Nox, Sugarloaf), énekelt Disney mesefilmekben (Shrek, Pokemon), valamint különböző TV műsorok főcímdalai is az o nevéhez fűződnek (Megasztár, All You Need Is Love, Ciao, Darwin). Ezen kívül idén a szakmai zsűri 36 jelentkező közül Ritát is beválasztotta azon legjobb 12 előadó közé, akik részt vehettek az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntőjében.

A bemutatkozó nagylemezen 12 dal kapott helyet, melyek többségében világslágerek újragondolásai, de saját szerzemény is hallható. A legtöbb közülük magyar és olasz nyelvű duett, de Stefano, illetve Rita is énekel saját nyelvén dalokat. A teljesen egyedi, romantikus hangvételű, szenvedélyes, érzelem gazdag felvételek lehetőséget biztosítottak Rita fantasztikus hangjának kibontakoztatására, míg Stefano olaszos eleganciával "hozza" a duettek rá eső részét. Az album igazi érdekessége, hogy a sokszínű, változatos, izgalmas dalok között minden korosztály találhat magának kedvencet, hiszen az igazi latin temperamentummal előadott fülbemászó slágerek mellett hallhatunk fiatalos, tempós, pörgős, igazi nyári slágereket is.

A lemezen hallható dalok sorrendje: 1. Mindörökké (Non amarmi) 2. A mának élj 3. Adagio 4. Átéltük már a boldogságot (Figli delle stelle) 5. In Ginocchio Da Te 6. Acquarello 7. Együtt 8. La Lontananza 9. Quando, Quando, Quando 10. Várok még rád (Come saprei) 11. Milyen szép az a nap (Voulez vous danser) 12. Valaki.

Jónap Tamás

2005. 05. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 05. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 06. 04. 8:46
király,nagyon jók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2005. 06. 08. 18:56
Jó mennyi egy ilyen cd?
Vendég 2005. 10. 03. 19:22
Figyi! vki nem tudna nekem megadni egy címet ahonnan le tudnám szedni ennek a dalszövegét???köszi
Vendég 2005. 12. 10. 21:56
szertném a mindörökké dal szövegét megvan valakinek?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Stefano és Rita, olasz örökzöldek mai stílusban cikk képei
Stefano&Roger - Stefano és Rita, olasz örökzöldek mai stílusban