Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lázadó pingvinek és kellemes filmzene

Filmzene - Lázadó pingvinek és kellemes filmzene

A Madagaszkár c. filmet már sikerrel játsszák a hazai mozik, zenei anyaga pedig nemrég jelent meg. A Shrek alkotó ezúttal egy állatkert lakóinak a történetét mesélik el. Ahol a pingvinek szökni akarnak egy jobb élet reményében.

A CD-n 12 dal és score kapott helyett, a zene producer Hans Zimmer volt. Zimmer a filmes ipar egyik legtermékenyebb zeneszerzője, több mint 100 (!) filmet jegyez. Oscar és Arany Glóbusz díjat nyert 1994-ben az Oroszlánkirály c. animációs film zenéjével, amelyből minden idők egyik legsikeresebb filmzenei albuma készült. A Madagaszkár c. film zenei anyaga teljes mértékben az ő munkája, kivéve a nem score dalokat. A „Best Friends” c. nóta sokak kedvence lehet, az őt követő „I Like To Move It” szintén. Ezt a dalt pár évvel ezelőtt a Reel 2 Real c. formáció vitte sikerre, a filmben és a zenei válogatáson is Sacha Baron Cohen adja elő. Ha megnézzük a tracklistát jobbnál-jobb régi, és új dalok fordulnak elő: Earth Wind and Fire, Vangelis és a Bee Gees dalaival találkozhatunk. A zenei anyagot Louis Armstrong „What A Wonderful World” c. csodálatos felvétele zárja.

A filmzene kicsiknek és nagyoknak is tartogat kellemes perceket egyaránt, mindezek mellett a CD borítója is szellemes, és aranyos. A film magyar változatában Liptai Claudia, Reviczky Gábor, Zámbori Soma ás Molnár Levente, szólaltatják meg a figurákat.

Jónap Tamás

2005. 06. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 06. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
gabesz 2005. 07. 02. 10:10
tegnap volt szerencsém megnézni a filmet és őszintén állíthatom, hogy a Shrek felkötheti a gatyáját a 4főhőssel szemben :D nekem nagyon teccet ;)
Vendég 2005. 09. 14. 6:44
a SHREK JELENTHET ENNEK A FILMNEK
Vendég 2005. 10. 07. 14:57
Árulja el nekem valaki, hogy hogyan kérné kivánságműsorban a "Riszálom ugyis" c. dalt? Ki a magyar előadó? Köszönöm: KISGYEREKES SZÜLINAPOS APUKA
Vendég 2005. 11. 23. 9:06
tudja valaki,hogy ki énekli a film zenéjét magyarul

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Lázadó pingvinek és kellemes filmzene cikk képei
Filmzene - Lázadó pingvinek és kellemes filmzene