Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Batman filmzene előbb mint a mozi

Filmzene - Batman filmzene előbb mint a mozi

Először fordul elő, hogy egy népszerű filmez tartozó zenei anyagot nem lemezkiadó, hanem filmforgalmazó hoz be a honi piacra. A Batman: Kezdődik! zenéje már július 5-én a boltokba kerül, 9 nappal a filmbemutató előtt.

A filmzene minőségére garancia a két Hollywoodban közkedvelt és sokat foglalkoztatott filmzene guru, Hans Zimmer és James Newton Howard neve. Mindkét zeneszerzőt rengeteg, nagynevű zenei díjra és Oscar-díjra is jelölték már. Hans Zimmer Az oroszlánkirály című rajzfilmért pedig megkapta az Amerikai Filmakadémia díját, a legjobb filmzenéért járó Oscar- díjat. Olyan filmek zenéi kapcsolódnak még nevéhez, mint Az utolsó szamuráj, a Gladiátor, vagy a közelmúltban bemutatásra került Madagaszkár c. animációs film. James Newton Howard neve olyan filmek zenéit fémjelzi, mint Az ördög ügyvédje, vagy a nagysikerű, nálunk is műsoron lévő és DVD-n is megjelent Vészhelyzet című sorozat.

A filmzenei anyag, amolyan score (12 felvétel van belőle az anyagon), amely kellőképpen visszaadja a mozi feszültséggel és titkokkal teli világát.

Jónap Tamás

2005. 06. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 06. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 01. 08. 20:16
Király

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Batman filmzene előbb mint a mozi cikk képei
Filmzene - Batman filmzene előbb mint a mozi