Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ősszel új Gary Moore lemez?

Gary Moore - Ősszel új Gary Moore lemez?

Gary tavaly december óta dolgozik új albumán, mely várhatóan 2005 őszén kerül a boltokba. Egyelőre semmi kézzel fogható konkrétum nem áll rendelkezésünkre, mindössze néhány tavalyi interjú (2004 november-december), melyekben már beszélt terveiről.

”Itt az ideje tovább lépni. Nem szeretek hasonló dalokat írni újra meg újra. Az új szerzemények ezúttal nem blues dalok lesznek, meglepődnél ha hallanád őket! Ismét az ír muzsika inspirált. Az hogy ismét ilyen jellegű dalokat írok, annak is köszönhető, hogy nagyon sok idő telt el a legutóbbi alkalom óta. Most viszont sokkal mélyebbre ástam a témában, egészen az igazi tradicionális, régi akusztikus ír népzenéig."

Gary házi stúdiójában dolgozik 8-10 dalon, melyekhez új producert is keres, hiszen ezúttal szükséges egy külső szemlélő is az album tökéletesítéséhez. A jól bevált londoni stúdiók helyett ezúttal egy Dublin és Galway között félúton található ír stúdiót, a Grouse Lodge Studio-t nézte ki magának. Az énekes továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy a felvételekhez megszerzi régi cimboráját Neil Cartert, aki '84 és '89 között állandó zenésztársa volt, úgy a stúdióban, mint a turnékon is. Neil jelenleg egy brighton-i zeneiskolában tanít (többek között Gary legidősebb fiát, Jack-et is!) és nem tartja nagyon valószínűnek a "visszatérést"." Darrin Mooney dobos (ex-Primal Scream) és Bob Daisley basszusgitáros viszont továbbra is tagja a zenekarnak.

Forrás: Csillag Zoltán

Jónap Tamás

2005. 07. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 07. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Morrisongirl 2006. 01. 23. 12:42
Szerintem nem rossz.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ősszel új Gary Moore lemez? cikk képei
Gary Moore - Ősszel új Gary Moore lemez?