Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

„EST-i mese”

Fesztivál - „EST-i mese”

Programfüzet, színpad, Est Card, SMS program, környzetvédelem, tai chi, Ritmusdepo, fúziós jazz, est.hu – címszavakban mindarról amit az Est Média idén a 2005-ös szigetlakóknak kínál. Ezekről és továbbá zenei ajánlóról is olvashattok alábbi cikkünkben.

A programfüzet
A július 25-én pontosan 180 + 40 ezer (magyar ill. angol nyelvű) példányban jelent meg a Sziget hivatalos programmagazinja a PestiEst Sziget Különszám. A számok igen jól reprezentálják a jelentős külföldi érdeklődést (is), ugyanis korábban csak 20.000 angol kiadványt terveztek. A füzet a múlt hét óta az összes klasszikus PestiEst beszerzőhelyen elérhető, továbbá a Fesztivál ideje alatt 35 felállított állványról lesz eltulajdonítható összesen 90.000 darab.
A füzet szerkezete tartja a megszokott áttekinthetőségi indexet: a 144 oldalas produktumban színpad-, napi- ABC- és zenekari bontásban is megtalálhatjuk kedvenceinket, zenekarismertetőt, illetve az összes többi mentális programot, továbbá a szabott italárakat jegyzékét is (!).

Fesztivál - „EST-i mese”

Est Card és SMS szolgáltatás
Újdonság a tavalyi évekhez képest, hogy a füzetben található lapot a kitöltés hadművelet után egy erre kijelölt gyűjtőládába dobva, első kézből kapsz SMS-t a Sziget eseményeiről. Hogy a család, meg a (külföldi) barátok is kapjanak egy harapást a Szigetfíílingből, az Est Card-ok ingyenes postázásukkal biztosítják a zsbekímélő élményt.

Környezetvédelem-kampány
Az egyik legfontosabb információ (amit a szervezők évek óta hajtogatnak => szóvicc) hogy az újságok kizárólag újrahasznosított papírból készülnek, olyanból amiből az otthoni tojástartó is lesz. A „Zöld iroda program” értelmében az Est színpad mellett külön papírgyűjtő és a tervek szerint elemgyűjtő is helyet kap majd. „Ezt a fajta hozzáállást a fiatalok nemcsak hogy elfogadják, hanem igénylik, keresik és szeretik is, ezért nekünk is fontos” – közölte Markó Róbert az Est Média PR főnöke a színpadnál tartott sajtótájékoztatón. „Te is része vagy a körforgásnak!”

Színpad - programajánló
Reggel 10-től este 11-ig… napjában tehát 13 órán keresztül tudjuk igénybe venni a színpad kínálatát. „Mindig is az volt az egyik cél, hogy a színpadon fiatal tehetségeket mutassunk be, persze egy-két nagyobb név kíséretében. A színpad olyan színes mint a rádió – színes zenei kínálatú. A kezdetek kezdetén mikor még csk 1-2 éve volt színpad főként a barátaink, ismerőseink játszottak.” Zeneileg az Est, mostanra már a Sziget egyik legigényesebb és legsokoldalúbb színpadává vált. Kiemelt fellépők az LMT (USA) (soul jazz supergroup), Plastic Septet (a hajdani Plastic Ohara jogutódja), Soma, Alvilági Múkusok (Alvin és a Mókusok), Heveny Szívlebeny (Heaven Street Seven), A Kutya Vacsorája (Varga Lívius – Quimby), Pop Art Market (az animából kivált Prieger Szabolcs új zenekara).

Est.hu és Kultúrház
Az Est.hu oldalán minden nap objektív beszámolókat és kínos fotókat találhattok az Est Média titkosügynökeinek köszönhetően., akik mindig a legjobbkor vannak a legjobb helyen. Azért mi is igyekszünk majd (=> music.hu). További újdonság hogy a növekvő népszerűségnek örvendő Kultúrház c. m2-n látható műsör erre a hétre kiköltözik a Sziget, Est VIP részébe, ahonnan élő közvetítéseket tartanak majd.

Ferenczi Attila

2005. 08. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 08. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

„EST-i mese” cikk képei
Fesztivál - „EST-i mese”Fesztivál - „EST-i mese”