Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 1. nap – A meglepetések napja

Fesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napja

…elkezdődött. A tízezres tömeg megállíthatatlanul özönlötte el a kapukat (rosszabb esetben a Dunát), megpendült az első húr, kivarázsolták a csapból ez első pár csepp nedűt és elfogytak az utolsó hetijegyek. Következzék az első nap beszámolója.

Kétségtelenül ambivalens érzéssel vágtunk neki a lenyűgöző mennyiségű embert és tonnányi port tartalmazó terepnek, de gondoltuk, ha a honvédségiek kibírják a tűző napon 12 órán keresztül, akkor nekünk árnyékban nem eshet bajunk – hihetetlen tömeg, sültkolbász-, lángos szag mindenhol - minden kész hogy a multi-kulturális lepény elérje végső formáját a 40 fokos antropogén kazánban… de valami mégis hiányzik. A teremtő erő első nap még nem mutatta meg a gátlások legyőzésének képességét.

Fesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napja

Elmondhatjuk, idén a tavalyinál sokkal több külföldit fogadtunk, főként németek, franciák, osztrákok érdeklődnek irántunk – de láttunk már indiánt, arabot és minden egyéb fura szerzetet. Minden második sarkon (a „tú bírz plíz” mellett) elhangzik egy „Have Fun”, „Vácc jór ném”, vagy „Vuggyulájk a szigarett” mondat, jelezvén az egymásra találás intézményének első megnyilvánulásait, és megszilárdulását.

Fesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napja

Mindazonáltal, egy fesztivál elengedhetetlen kelléke a füvön (amin ülünk) és egy műanyagpoháron kívül (ami ismeretlen eredetű habos sárga löttyel van megtöltve) a minőségi koncertfelhozatal, ami az idei Szigetnek nem feltétlenül az erőssége. Habár szerdán Sean Paul kétségtelenül nagyot durrantott, a Ska-P kíméletlenül nyúzta a happy-ska-t, és a Quimby koncerten szerintünk az egész ELTE-s bagázs megfordult, színház és táncsátrat kivéve komoly külföldi fellépővel nem találkoztunk. A Morcheeba koncert feltehetőleg a zenekaron belüli zavarok miatt vált kissé kedvetlenné, de ne felejtsük el, ez a 3. alkalom, hogy járnak a szigeten.

Fesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napja

Szívmelengető volt a színházsátor fejlődése a tavalyi év óta, zenés, látványos, lenyűgöző, átélhető darabokat láthatunk egész héten, azonban a Sziget többi színpadán a külföldi fellépők számában nagyjából 10-20 százalékos csökkenést figyelhetünk meg. Ha szerencsénk van, a következő napok nagy nevei (Basement Jaxx, Underworld, The Brand New Heavies etc.) nem csak elhintik a puskaport, hanem be is gyújtják azt, hogy ne csak jól bejáratott motor fordulatszámán, hanem egy elsöprő tornádó módjára pörögjön a 2005-ös Sziget.

Holnap további beszámolókkal várunk titeket, az augusztus 10-i szerdai nap néhány képét a galériában találjátok.

Ferenczi Attila

2005. 08. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 08. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 1. nap – A meglepetések napja cikk képei
Fesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napjaFesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napjaFesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napjaFesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napjaFesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napjaFesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napjaFesztivál - Sziget 1. nap – A meglepetések napja