Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új Cardigans lemez ősszel

Cardigans - Új Cardigans lemez ősszel

Október 17-én jelenik meg a svéd The Cardigans zenekar új albuma Super Extra Gravity címmel. A korong első kislemeze az elég hosszú című I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer lesz.

"Ezúttal különös és jó albumot szerettünk volna készíteni. Az volt az elképzelésünk, hogy mindegyik dal legyen igényes, és mindegyikben legyen valami váratlan csavar, amire nem számítanak az emberek. A Pixies nagy hatással volt ránk. Az új dalokat közvetlenül egy nagyszabású turné után vettük fel, ami azt eredményezte, hogy sokkal felszabadultabbak voltunk a lemezfelvétel során. A legutóbbi kiforrott lemezünk után az új albumot inkább egy útját kereső kamaszhoz hasonlítanám. - nyilatkozta Nina.

Nina, Peter, Bengt, Magnus és Lasse Jonkopingban, egy svéd kisvárosban talált egymásra. Peter és Magnus 1992 októberében alapította meg a The Cardigans zenekart. Mivel a szülővárosukat távolról sem lehetne a zeneipar Mekkájának nevezni, fogták magukat és Svédország harmadik legnagyobb városába, Malmöbe költöztek. Az igazi áttörésre 1997-ben került sor a Romeó&Júlia című film Lovefool c. betétdalával.

Jónap Tamás

2005. 08. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 08. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új Cardigans lemez ősszel cikk képei
Cardigans - Új Cardigans lemez ősszel