Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2005: Magyar Sziget?

Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?

Nemzetközivé vált a Sziget, és ezt ezúttal nem csak a fellépők összetétele miatt lehet mondani. Magyar emberként talán már kisebbségben is érezhetjük magunkat. A büfések, és ott dolgozók elmondása szerint is, nagyjából a látogatók 70%-a érkezhetett külföldről.

Ez valahol örömteli hír, de ennek nem mindenki örül, ugyanis lehet látni magyar zászlókkal, transzparensekkel közlekedő "lázadókat", ami az előző években nem volt annyira jellemző.

A "main stage" kínálata eddig nem hozta meg a várt sikert az első két napban. Az Anima Sound System alacsony érdeklődést kiváltó réteg zenéje, és az Underworld sem produkált maradandó élményt. A csütörtök este fő produkciójához a színpad technikusok egész éjjel programozták a fényeket, ami valóban monumentálisra sikeredett, de zeneileg egy Underworld bőven elfért volna, mondjuk az Aréna sátorban, a kamu-potmétereket tekergető két emberrel együtt.

Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?

Alapjába véve nincs sok változás. Minden megszokott színpad a helyén áll. A Krisna sátorban csütörtökön Mantráék nyomták Csatóval (Replika énekes), kicsivel arrébb meg Renato flamenco gitározott Fandango nevű duójával. Az idei metal színpad kialakítása jobb, mint az előző években. Nagyobb területen, rendezettebb büfék és több tucat csocsó asztal várja a keményebb zene híveit. Szerdán itt az Obituary nyomta brutális hangerővel, majd a Moby Dick-ék zúztak, a szintén hálás és nagyszámú közönségük előtt. Sajnos a hangrendeletről már nem szólnak annyira a mediumok hírei, azonban el kell mondani, hogy este 23h után több helyen is, így például a Hammer sátorban is, sokszor botrányosan halk hangteljesítményt kénytelenek elviselni az ottlévők, ami sem a zenekaroknak, sem a közönségnek nem jó. Csütörtök éjjel 1 órakor a Beatrice lépett fel, és hatalmas tömeg fogadta Feróékat. Az első két nap koncertjei közül nálam ők vitték eddig a pálmát. A Wan2 színpad ezidáig nem látszott túlzottan beindulni, vagy csak rosszkor voltunk rossz helyen... Délután, és az esti órákban is csak pár száz lézengő nézte végig pl. Karányi keverését-kavarását.

Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?

A Sziget infrastruktúrája évről évre jobb. Nem kell sokat a wc-hez sorba állni, vannak finom és gyors kaják is. Drágulás nem tapasztalható. Gyros: 600Ft, 3/2-es boros-kóla: 360-600Ft, pizza: 350-390Ft, hamburger: 350Ft, főtt ételek: 500-1200Ft. Fél literes üdítő: 250Ft, kristályvíz: 200Ft, ice-tea: 350Ft. Sok márka (pl. üdítő) tekintetében is történt változás a Sziget életében, ami mindenképp pozitív, az első tapasztalatok alapján. Na de még van mit tapasztalnunk, hiszen előttünk áll 5 kerek nap...

Gab

2005. 08. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 08. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2005: Magyar Sziget? cikk képei
Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?Sziget - Sziget 2005: Magyar Sziget?