Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 6. nap – A Nagy Balhé

Fesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy Balhé

A szigorú motozás ellenére mégis megtörtént. A kék villogó fény és a helyszínre érkező rendőrségi bűnügyi szolgálat autója az összes környező ember tekintetét a Pesti Est VIP részlegére vonzotta, de segíteni már senki sem tudott. A függőágyban pedig arccal lefele egy élettelen test feküdt – késsel a hátában….

Az "áldozatot" szerencséjére a egy kirakatból kölcsönözték, és miután a gombóc kiment a torkunkból, és a libabőr is enyhülni kezdett tüzetesebben is megvizsgáltuk a rendőrségi bűnügyi bemutató kellékeit (ld. fotónkon). Utóbb megállapítottuk: a rendőrők "poénja" nem csak ízesre de mindenképp morbidra és élethűre is sikerült.

A hétfő általános destruktív és borús hangulatára fittyet hányva este a tenger óriás papírból készült csodái tettek drum and bass-től hangos túrát a Sziget legforgalmasabb pontjain, a Nagyszínpad előtt pedig Guiness-rekord született (a tavalyi sikeres rekordkísérlet ugyebár a Fesztivál Körkép volt). 3000 emberből álló lánc alkotott óriási szív-formát tegnap 17:30-kor, melyen mindenki a Coca-Cola-tól kapott piros pólót viselte. Az akció a „Fiatalok a Véradásért” kampány része melyet az Országos Vérellátó Szolgálat szervezett. További 11.000 fiatalt mozgatott meg az Amnesty International „Millió Arc Petíciója” c. felhívás, melyben a résztvevők nevüket és arcukat adták egy nemzetközi kampány sikerének érdekében.

Fesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy Balhé

Közeledvén a Fesztivál vége, el kell ismernünk egyre mélyebben kell nyúlnunk a tárcánkba. Az általunk megkérdezettek (franciák, németek, svédek, osztrákok) mind egyöntetűen úgy gondolták, a sziget árai néhol arcpirítóan magasak. „A vendéglátás terén 74 pub, 27 melegkonyhás büfé (többféle ételkínálat), 2 reformkonyha, 7 kisbüfé (hot-dog, szigetlángos…), 6 édesség (minifánk, kürtöskalács, óriáspalacsinta...), 3 főtt kukoricás […] állt a vendégek rendelkezésére” – szól a hangzatos kampányfogás, azonban a széles kínálat a budapestinél 15-20, néhol 30%-kal magasabb árakat (ld. főzelékek) nem tudja kompenzálni. Ezúton MI is üzenünk a fesztiválszervezőknek, hogy nem a bejáratnál kellene szigorítani a motozásokat, hanem olyan árkategóriát kellene megtalálni, ami megéri vendéglátósoknak is – így talán kevesebben próbálnának szeszes italt csempészni (kisebb-nagyobb sikerrel) a Szigetre.

Fesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy Balhé

A hétfői nap legkecsegtetőbb koncertjei (Nick Cave, Yann Tiersen, Opeh, The Klezmatics) beváltották a hozzájuk fűzött ígéreteket, de mindenképp figyelemreméltó, hogy a népszerű koncertek (bár a külföldiek szkeptikusak az idei koncerteket illetve) ellenére a legkisebb központban is találunk 100-200 embert, így az ügyességi játékok sátránál is mindig akad jónéhány profi-amatőr diabolóst, ördögbotost, meteorost találtunk. Míg Nick Cave koncert imidzsét a női sikolyok emelték, addig Yann Tiersen progresszív-rock, és az Opeh masszív előadását elsöprő tapsvihar kísérte

Az aktuális események, és hangulatképek a galériában megtekinthetők, várjuk bizakodva az utolsó napot…

Ferenczi Attila

2005. 08. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 08. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 08. 26. 17:13
SZERINTEM NAGYON JÓ. CSAK KÁR HOGY NINCS MANSON-RÓL SZTORI...
Vendég 2005. 08. 26. 17:16
Semmi különös.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 6. nap – A Nagy Balhé cikk képei
Fesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy BalhéFesztivál - Sziget 6. nap – A Nagy Balhé