Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Batka Ignác Barna is lemezt készített

Megasztár TV2 - Batka Ignác Barna is lemezt készített

Megjelent Batka Ignác Barna, a Megasztár első részében feltűnt, bársonyos hangú R’n’B énekes első albuma Szemben az árral címmel. Az 16 felvételt tartalmazó albumról elsőként a bonus tracket, a Jól tudom, mit kívánsz c. számot, másolták maxira, ehhez videoklip is készült.

Az album elkészítése több mint egy évig tartott, a közreműködő TrackSound formáció szakmai profizmusán túl ennek is köszönhető, hogy rendkívül igényes, egyedülálló és hiteles zenei anyag született. Az alábbiakban kaphatunk némi infót az énekesről és a Tracksound formációról.

Batka Ignác Barna (Igni)

A Megasztár Igni számára nem is annyira verseny volt, mint alkalom arra, hogy megmutassa önmagát, hogy a visszajelzések igazolják elképzeléseit. Zenei előképzettség nélkül érkezett a karrierre vágyó fiatalok közé. Azt remélte, hogy esetleg felfigyel rá valaki, hogy fantáziát látnak majd benne. Reményei valóra váltak, amikor a TrackSound formáció néhány tagja meghallotta, hogy Igni milyen döbbenetesen jól énekelte Sisqo Incomplete című dalát. Nekik köszönhető, hogy Igni lehetetlen feltételek, kompromisszumok, és sürgetés nélkül készíthette el albumát.

Megasztár TV2 - Batka Ignác Barna is lemezt készített

A Szemben az árral dalainak szövegét Igni írta, a zene Droopy és DJ Luigi hozzáértését dicséri. A 16 dal gyönyörű, keretbe foglalt vallomás, érzelmes és érzékeny, igazi R’n’B utazás. A bulizós, gyors ritmusok mellett soul balladák és középtempójú szerzemények színesítik az album zenei világát.

Tracksound

Az R’n’B egyre népszerűbb műfaj Magyarországon is. Az Államokban évek óta aranykorát éli, a TOP 10-es listákon ma már több R’n’B előadó található, mint bármely más műfaj képviselője. A TrackSound két tagja, DJ Luigi és Droopy hívta fel a formáció többi tagjának figyelmét Ignire. DJ Luigi neve a műfaj kedvelői számára sem ismeretlen, DMC-nyertes csapat tagja volt, valamint az első hip-hop és R’n’B zenét játszó klub rezidens DJ-je. A TrackSoundhoz köthető az album producere, Barbier Bálint és a V.S.O.P. nevű zenekar is, amely szintén meghatározó szereplője volt a tíz éves múltra visszatekintő, az undergroundból induló hazai hip-hop és R’n’B szcénának.

Jónap Tamás

2005. 08. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 08. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 08. 25. 21:39
Szeretlek Igni!!!! Nagyon jó a hangod!!:))) Nekem is életem az R'N'B ZENE!!!:))) Pusz!Heni
Vendég 2005. 08. 26. 12:09
hát ez az első száma elég jo! (jol tudom mit kívánsz)
Vendég 2005. 08. 26. 12:51
Végre! Már a suliban is látszott rajta, h lesz belőle vmi. És meg is érdemli... Nagyon örülök, h kezd alakulni a pályája a srácnak, csak sok sikert tudok kívánni! Egy volt Szily-s srác.
Vendég 2005. 08. 27. 8:17
Ímádom azt a számot amit a v.s.o.p.- val csináltál!!!!!!!!!! nagyon jó a hangod ! Sok sikert!!!!! Remélem ezen túl is jó zenéket csinálsz!!!!!!!! Egy rajongód

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Batka Ignác Barna is lemezt készített cikk képei
Megasztár TV2 - Batka Ignác Barna is lemezt készítettMegasztár TV2 - Batka Ignác Barna is lemezt készítettMegasztár TV2 - Batka Ignác Barna is lemezt készített