Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Geszti Péter, Oláh Ibolya: Magyarország

Oláh Ibolya - Geszti Péter, Oláh Ibolya: Magyarország

A Danubius Rádió hallgatói ismerhették meg először a Magyarország című dalt! A dalt eredetileg Oláh Ibolya az ARC óriásplakát kiállítás megnyitóján énekelte volna el, de az időjárás közbeszólt, az eseményt elmosta az eső.

Így a különleges felvételt először teljes egészében a Danubius Rádióban hallhatták, sőt egy héten keresztül kizárólag a Danubius hallgatóihoz juthatott el a szerzemény.

A Geszti Péter és Oláh Ibolya által jegyzett produkció nagy sikerre számíthat. Geszti Péter az elmúlt hónapokban legtöbb idejét egy dal megírásának szentelte. Egy olyan dal megalkotásának, amely minden hazafiassága mellett végre nem egy balsors üldözte, meggyötört és megtört népről szól, hanem egy büszke, magabiztos országról, ahol mindannyian jártunk már - ha másként nem, hát álmunkban. A dal címe: "Magyarország".

Oláh Ibolya - Geszti Péter, Oláh Ibolya: Magyarország

A szerző elárulta, hogy a dal eredeti változatát az Egyesült Államokban hallotta meg, s az élmény hatása alatt úgy döntött, egy saját dallal mutatja meg, hogy magyarnak lenni azt is jelentheti, hogy szeretjük önmagunkat és bízunk a jövőben. Igazán igényes dalszerzőre szabott feladat: valami felemelőt írni a magyaroknak, a magyarokról.

Hazaérkezése után belevetette magát a munkába, újraírta és hangszerelte az eredetileg egy amerikai cirkusz lemezén hallható dalt. Az éneklésre Oláh Ibolyát kérte fel, aki azonnal igent mondott. A "Magyarország" legemelkedettebb ambíciói szerint észhez téríthetné a politikai táborokba rendeződött magyarokat, hogy nemzeti érzéseiket ne áldozzák fel a mindennapi csetepatéknak, - Geszti szavaival szólva - a zártosztályos acsarkodásnak. Oláh Ibolya hangjának segítségével a dal fordulatai hamar emlékezetünkbe ivódnak, sorait dúdolva pedig nehéz harciasnak mutatkozni.

A nóta sikere éppúgy a "jövőben rejlő bizonyosság", mint maga Magyarország - legalábbis a "Magyarország" szerint.

Gab

2005. 08. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 08. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Edó 2005. 08. 22. 20:55
Meglehetne hallgatni a Magyarország című számot? Edó voltam!!
Vendég 2005. 08. 24. 20:45
nagyon tetszik a dal! Gratulálok geszti Úr,olyan mint egy himnusz amit az ember nem tud elfelejteni, ott motoszkál a fülében és az agyában-elgondolkodtató. Üdvözlet és további sok sikert! K.Móni Budapest
Vendég 2005. 08. 24. 21:33
VISZI A PÁLMÁT!!!!! ŐSZINTÉN LEHETNE AZ IFJÚSÁG HIMNUSZA
Vendég 2005. 08. 24. 22:16
hol lehet letölteni, mert nagyon jó!?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Geszti Péter, Oláh Ibolya: Magyarország cikk képei
Oláh Ibolya - Geszti Péter, Oláh Ibolya: MagyarországOláh Ibolya - Geszti Péter, Oláh Ibolya: Magyarország