Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Indul a 6. Budapest Parádé

Budapest Parádé - Indul a 6. Budapest Parádé

A Love Parade mintájára szerveződött hazai Budapest Parádé a nagytestvérhez hasonlóan lassan nemzetközivé válik, hallgatóit és fellépőit is figyelembe véve. Az egyelőre végzős óvodás korú (de korántsem kiforratlan zenéjű) parádéra illetve az afterpartyra augusztus 27-én kerül sor Budapesten az Andrássy úton, a Hősök terén illetve a Népstadionkertben.

A Budapest Pardádé már tavaly is nagyjából 600.000 bulizni vágyót terelt az utcákra, tekintettel arra, hogy a nap közben zajló eseményekre semmilyen korhatár megkötés nincsen. Számítunk rá, hogy az idei évben is hasonló tömeg fogja felkeresni a tovagördülő kamionokat.

Újdonságok
Az Orosz Kulturális Évad keretében talán a világ két legidősebb DJ-je – Borisz és Georgij - fog pörgetni az idén debütáló Orosz Kamionon, akiknek főleg a progresszív house és disco fekszik.

Először indít kamiont – a hazai partiélet egyik legnevesebb képviselőivel, a Hyperspace-el közösen az osztrák OE4 portál, tekintettel az ideérkező több tízezer szomszédunkra.

A Parádé idén igazi karneváli elemekkel gazdagodik, a felvonulók sorát pl. az 50 fős brazil illetőségű Samba Batucada nyitja, a Riói Karnevál hangulatát idézve, a sort pedig az Eyo Nigériai Tradicionális Fesztivál táncosai folytatják, majd a Hősök terén capoeira-bemutató lesz.

Idén először Roma Kamion is lesz, szervező csapatuk mindent megtett annak érdekében, hogy lehengerlő és vérpezsdítő hangulatot hozzanak 12 kerekűjük környékére.

Idén hét hazai nagyváros verseng az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért. A pályázó városok a Felvonulási téren önálló standdal mutatkoznak be, többen közülük pedig a felvonulás menetébe is aktívan bekapcsolódnak.

Hazai Line-Up

Hyperspace és a VIVA TV
Évről-évre nagy a versengés, hogy mely kamionok közönsége bizonyul leginkább lelkesnek., a fenti 2 szinte mindig dobogós helyen végez. Valószínűleg idén sem lesz ez másként, hiszen előbbi fedélzetén olyan nemzetközi sztárok lépnek fel, mint Thomas Scumacher és a spanyol Emilio Del Rio, míg utóbbin a VIVA COMET „legjobb dj-i” lépnek fel, többek között Náksi vs. Brunner, Sterbinszky, Erős vs. Spigiboy és Newl.

A TV2 „Jóban-Rosszban” kamion
Ahol a sorozat szereplői mellett a Megasztárokkal is találkozhatunk.

A hazai rádiók közül a Juventus állandó vendége a Budapest Parádénak, újdonság viszont, hogy 2005-ben a Sláger Rádió is kamiont indít az eseményen. A Sláger mozgó színpada délután 2-től a Kodály Köröndön várja közönségét, majd utolsóként kapcsolódik a konvojhoz. A budapesti klubok közül többen állandó „parádézók”. Az E-Klub rezidens dj-i közül vonultat fel tizenhatot, míg az Új-Vár Klub négy neves dj-vel szórakoztatja a parádézókat.

Budapest Parádé CD

Hagyománynak számít, hogy a Budapest Parádéhoz kapcsolódóan minden évben boltokba kerül az adott év elektronikus zenei keresztmetszetét bemutató válogatás album. A CD parádés dalát most is a Náksi vs. Brunner páros jegyzi, de hallható a 21 dalt tartalmazó albumon Sterbinszky, Hamvai PG, Budai, Hot X, Newl és Spy The Ghost dala is. A zenéhez forgatott klip érdekessége, hogy a VIVA csatornán 90 percenként kerül levetítésre, amíg a Parádé el nem kezdődik.

Parádé Bónusz

A főváros neves klubjai kivétel nélkül a Parádé vendégeivel telnek meg ezen az estén. A Budapest Parádé hivatalos záróeseménye, a Bónusz party este 9 után indul a Népstadionkertben. A fellépőkről, a részletes programról és további infókról külön cikkünkben olvashattok.

Ferenczi Attila

2005. 08. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 08. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 09. 07. 14:16
szarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!4
Vendég 2005. 09. 10. 13:53
hat gyenge nagyon
Vendég 2005. 11. 12. 19:52
Zeneszeknek vllllllják magukat pedig csak seged munkasok ezek a disco - sok-seggggg fejek
Vendég 2005. 12. 29. 9:52
haha. a disco-sok... nem azok, de ezen lehetne annyit vitatkozni.... mert ki mit szeret, és szerintem nagyon gyerekes ha valaki azon vitatkozik, hogy melyik a jobb: Disco / Rock. Mind1, bye

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Indul a 6. Budapest Parádé cikk képei
Budapest Parádé - Indul a 6. Budapest Parádé