Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Slipknot perli a Burger Kinget

Slipknot - Slipknot perli a Burger Kinget

Slipknot pert indít a legújabb kampánya miatt a Burger King ellen. A gyorsétteremhálózat Amerika szerte látható reklámjaiban egy metal zenekar szerepel, akik sokban hasonlítanak a Slipknot tagjaira.

A Slipknot úgy néz ki, perre készül a Burger King ellen. A zenekar nehezményezi, hogy a gyorsétterem hálózat legutóbbi kampányában a csapat maszkjaihoz hasonló álarcos figurákkal reklámozza legújabb szendvicseit. A per tárgya elsősorban a zenekar védjegyének számító maszkok jogszerűtlen felhasználására irányul, mely az étteremguru és reklámügynökségével szemben indult el. A TV reklám, mely Amerika-szerte látható, egy képzeletbeli rock bandát mutat be, akik a Slipknothoz hasonló maszkot viselnek.

Slipknot - Slipknot perli a Burger Kinget

A Slipknot ügyvédje, Howard Weitzman így kommentálta az esetet: „Teljesen nyilvánvaló, hogy a televíziós reklámot és a hozzá készült weboldalt a Slipknot imidzséről és élő fellépéseiről mintázták.”

Weitzmann szerint a reklámbeli kosztümök egy az egyben megegyeznek a Slipknot külsőségeivel: „az a gázálarc, amit Sid Wilson hord vagy a Joey Jordison-féle kabuki stílusú maszk, nem beszélve Corey Taylor maszkjáról.”

A Burger King jogi képviselői természetesen cáfolják a vádakat: „ A Cog Roq együttes egy képzeletbeli heavy metal zenekar, amely nyilvánvalóan különbözik a Slipknottól, azzal az egy különbséggel, hogy mindkét csapat heavy metalt játszik és maszkokat visel.”

Az, hogy kinek van igaza, immár az amerikai bíróság döntésén múlik, ahol vélhetően nem kevés dollármilliókról is fog szólni a jogvita.

fkriszta

2005. 08. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 08. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 08. 31. 8:48
semmo rtfgű
Vendég 2005. 09. 05. 20:16
Lacc vagyok nekem az a vélaményem,hogy igaza van a Slipknotnak hogy pereli őket!
Vendég 2005. 09. 06. 12:20
slipknot a király
Vendég 2005. 09. 07. 8:02
király a SLIPKNOT je je je !!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Slipknot perli a Burger Kinget cikk képei
Slipknot - Slipknot perli a Burger KingetSlipknot - Slipknot perli a Burger Kinget