Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

MOL Jazz Fesztivál 2005

Fesztivál - MOL Jazz Fesztivál 2005

Szeptember 14 és 18-a között 14 budapesti helyszínen kerül megrendezésre a legnívósabb hazai jazzfesztivál a BMC szervezésében. A fesztivál különlegessége, hogy több olyan megismételhetetlen koncertnek lehetünk fültanúi, ahol neves külföldi és kiváló magyar muzsikusok játszanak vállvetve, parádés improvizációkat és felejthetetlen 5 napot kínálva a közönségnek.

A fesztiválon olyan lélegzetelállítóan nagy nevekkel is találkozhatunk, mint John Patucci, Jack DeJhonette, vagy Bob Brookmeyer. Az idei fesztivál kísérletező indíttatását jelzi az egy-egy koncert erejére összeálló Süle László-Pentti Lahti páros, az Oláh Kálmán - Bacsó Kristóf – Sébastien Boisseau trió, vagy a Michiel Borstlap – Tony Lakatos – Balázs Elemér hármasa. A felállások alapján kijelenthetjük: a Mol Jazz fesztivál páratlan zenei élménnyel kecsegtet és a sajtótájékoztatón Gőz László (a BMC igazgatója, és a fesztivál főszervezője) által felhozott érvek is csak ezt igazolják.

Ahogy a városban egyre szaporodó plakátok és a fenti nevek is mutatják – az 5 nap meghatározó hangszere a zongora lesz, így ezzel majdnem minden produkcióban találkozhatunk – a fesztivál alatt összesen 30 magyar zongorista mutatja meg tudását. A koncertek a IX. kerület területére, a Vámház körút, Üllői út, Ferenc körút által bezárt városrészre koncentrálódnak. „Tavasztól őszig mindig történik valami a Ferencvárosban – ennek egy kis ékszere a jazzfesztivál” – ecsetelte bizalmát és emellett teljes erkölcsi támogatását az esemény felé a kerület alpolgármestere. A legpezsgőbb helyszínnek a Közraktár Sátor, a Kultiplex, és a Művészetek Palotája ígérkezik – ez utóbbi Gőz László szavaival élve komolytalan összegért bocsátotta rendelkezésükre épületét.

A koncertek időbeni eloszlása, a fellépők és a pontos jegyárak (a teljes árú, mindenhova érvényes hetijegy 8000 Ft lesz) felől az 50.000 példányban utcára került PestiEst különkiadásban vagy a BMC honlapján lehet információkat találni.

Találkozzunk a ’Magyar Jazz Ünnepén’ szeptember 14 és 18 között !!

Ferenczi Attila

2005. 09. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 09. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 16. 15:51
UTZU

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

MOL Jazz Fesztivál 2005 cikk képei
Fesztivál - MOL Jazz Fesztivál 2005