Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Paco De Lucia: Flamenco show

Paco De Lucia - Paco De Lucia: Flamenco show

A flamenco gitár legnagyobb jelenkori mestere, a legendás Paco De Lucia lép fel együttesével 2005. szeptember 19-én Budapesten. Hosszú évek után, hiszen 1998. óta nem készített albumot, 2004-ben rögzítette legutóbbi lemezét Cositas Buenas címmel.

A lemezt a zenekritikusok mindenidők egyik legjobb flamenco albumának találták. Paco De Lucia ritkán utazik turnéra, flamenco műsorral pedig még sosem járt nálunk, ezért fantasztikus esemény az idei koncertje. Az esten játssza legnagyobb slágereit és bemutatja legutóbbi, 2004-es albumát, a Cositas Buenast.

Paco de Lucia új albuma a Cositas Buenas: Ez egy önmagában is rendkívül teljes és letisztult album, amely mindenek felett, hű maradt a Flamencohoz. A lemezen 8 teljesen új felvétel található, amelyek újak stílusához. Három Bulerías veti meg az alapot: Patio Custodio, Volar és Que Venga el Alba. Ebben az utóbbi dalban Paco visszamegy az időben, hogy kiszabadítsa belső energiáit. Az Antonia, a Soleá-stílusú Bulería a lánya tiszteletének szól, s amelyben Paco is énekel. A lemezen három stílust is ötvöz: néhány tangót a Cositas Buenas-ban, amely a dallam értékét hivatott szolgálni; két Rumbát, El Dengue és Casa Bernardo címmel (barátjának, Alejandro Sanznak közreműködésével), és néhány Tientos-t, az El Tesorillo-ban, amelyeket Diego el Cigala vokálja fog egybe. A La Tana, a Montse Cortés és az El Potito hangjai még magasabb szintekre emelik ezt a mesterművet.

2005. szeptember 19-én az alábbi együttes érkezik hozzánk:

Paco De Lucia (Francisco Sanchez Gomez) gitár
El Pirana (Israel Suarez) ütősök
Nino Josele (Juan Jose Heredia) gitár
Alain Perez (Alain Perez Rodriguez) basszus
La Tana (Victoria Santiago Borja) ének
Montse Cortes (Montse Cortes Fernandez) ének
Antonio Serrano (Antonio Serrano De Almas) harmonika
Duquende (Juan Rafael Cortes Santiago) ének

A zenekar tagjai külön-külön is a flamenco legismertebb előadói közül valók, szólistaként és Paco zenekarának tagjaiként is komoly sikereket tudhatnak maguk mögött. Paco igényességének legfőbb jellemzője, hogy csupa nagyságot illetve tehetséget gyűjt maga köré. A koncert a flamenco legszebb oldalát mutatja be, felidézi a legnagyobb filmélményeket, mint a Vérnászt vagy a Carment.

Gab

2005. 09. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 09. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 09. 19. 20:24
Gab az hogy ideje mar a pi csáját felemelnie ha pénzt akar keresniwww.mature.nl

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Paco De Lucia: Flamenco show cikk képei
Paco De Lucia - Paco De Lucia: Flamenco show