Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Queen + Paul Rodgers: élő lemez!

Queen - Queen + Paul Rodgers: élő lemez!

Miután Brian May és Roger Taylor összeálltak Paul Rodgers-szel, a Free és a Bad Company legendás énekes-dalszerzőjével és alapító tagjával, sokakat megleptek mikor bejelentették, hogy visszatérnek a rock körforgásába, és több mint harminckét élő koncertet fognak adni.

A londoni Brixton Academy-n márciusban rendezett koncert, melyet nem vertek nagydobra, elhallgattatta a cinikusokat és megcáfolta a kétkedőket. Innentől kezdve nem volt megállás. May, Taylor és Rogers, mint a Queen + Paul Rodgers puskaporos hordó, végig dübörögtek Európán, tucatnyi országot érintve 7 hét alatt, hogy végül Londonban álljanak meg a Hyde Parkban, június 15-én.

Az úton a Queen és Paul Rodgers újra felélesztette a régi rajongókat és sok újat is szerzett. Több mint félmillió ember látta és ünnepelte az egykori hatalmasságokat, és élvezte azt a hozzáadott rock/blues ízt, amivel Rodgers megfűszerezte a rocktörténelem legkedveltebb számait.

Az energia, a fantasztikus zenészek, és a Queen nagy visszatérése, Paul Rodgers jelenlétével érezhető azon a 27 számon is, amely Return of The Champions dupla lemezen megtalálható. Az album szeptember 19-én jelenik.

A felvétel, amelyet a zenekar májusi Sheffield Hallam Arena-beli teltházas koncertjén rögzítettek, egy virtuális slágergyűjtemény a Queen és Paul Rodgers legjobb dalaiból, olyan közönség kedvencekkel, mint a Tie Your Mother Down, a Radio Ga-Ga, a We Will Rock You/We Are The Champions a Queen-től, vagy Rodgers saját sikerszámai, a Feel Like Makin' Love, a Wishing Well, és az All Right Now. Az albumon ugyanakkor megtalálhatók olyan klasszikus slágerek élőben, melyeket a zenekar az után vett fel, hogy 1985-ben abbahagyta a koncertezést, így eddig lemezen nem volt elérhető, köztük a Show Must Go On, Rodgers előadásában.

Az album ugyanakkor jó emlékeztetője annak, hogy milyen kitűnő zenész és énekes Brian May és Roger Taylor. Taylor szinte végigdübörög az I'm In Love With My Car című számon, és új élt ad egy kései Mercury klasszikusnak a These Are The Days of Our Lives-nak. Taylor hozza egyébként az egyetlen teljesen új dalt, a gondolatébresztő Say It's Not True-t, amelyet akkor írt, amikor Brian May, Roger Taylor és a Eurythmics-es Dave Stewart elindította Nelson Mandela 46664 nevű AIDS kampányát 2003-ban.

May eközben mosolyra fakaszt a '39' rockjával, elénekli Freddie fáklyás dalát, Love of My Life-ot a közönséggel együtt, és elővezeti minden gitárszólók anyját, ami tökéletes összhangban van a Last Horizon című szám kimunkált gitárjátékába és dögös riffjeibe.

Mint társ anyag, a sheffield-i koncert egy hónappal később DVD-n is megjelenik. A Return of The Champions-t 18 kamerával vették fel, és a díjnyertes rendező David Mallet munkája, október 24-én fog megjelenni. Annak a különleges Hyde Park-béli estének a megörökítéseként a DVD-n van egy bónusz szám is, a Queen nagyszerű változata Lennon 'Imagine'-jének.

Miután visszaszerezték a Rock Bajnokai címet Európában, a Queen + Paul Rodgers nyugatnak indul az Egyesült Államokba és Japánba, egy-egy rövid megállóval az USA keleti és nyugati partján, New Jerseyben (Meadowlands, október 16.) és Los Angelesben (Hollywood Bowl, október 22.), mielőtt vagy féltucatnyi koncertcsarnokot bejár Japánban. 23 éve nem játszottak az USA-ban és 20 éve Japánban, de ennek ellenére a koncertekre már jó előre elfogytak a jegyek.

És mintha az év még nem lett volna elég sűrű a zenekarnak, az év végén a Queen meg fog emlékezni a kétszer is slágerré váló Bohemian Rapsody-ról, mely először 1975 november 25-én lett slágerlista vezető, és ennek örömére egy különleges évfordulós DVD-n és CD-n fog megjelenni a banda klasszikus albuma, az A Night At The Opera, éppen harminc évvel később.

Gab

2005. 09. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 09. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 10. 11. 16:33
Ez olyan mint a Beatles Lennon nélkül.Pénzcsináló, hullarabló gépezet.May és Taylor írjon új dalokat és azokkal villogjanak!No comment.
Vendég 2005. 11. 16. 14:38
Ja. nem mindenki lehetett ott 86ban! miért vennéd el tölük az élményt?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Queen + Paul Rodgers: élő lemez! cikk képei
Queen - Queen + Paul Rodgers: élő lemez!