Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A The Corrs hazatalált

The Corrs - A The Corrs hazatalált

Az otthon ott van, ahová a szíved húz. Tehát Home a címe a Corrs új albumának, melyet annyi rajongójuk vár már hosszú ideje. A lemez csodálatos dalok gyűjteménye, melyek egyszerre ősiek és modernek, tökéletesen tükrözik az ír gyökereket és a kelta hatást, de az előadásmódot a tökéletesen modern felfogás jellemzi.

Csak egy év telt el előző albumuk a Borrowed Heaven megjelenése óta, mely igencsak rövid időnek tűnhet egy új album sikeres megjelentetéséhez a jelenlegi piaci helyzetben. Ám az ok igen egyszerű. A Home azoknak a daloknak a gyűjteménye, melyek a zenekar tagjainak a szívéhez a legközelebb állnak, így ezt a lemezt nem azért készítették el mert kellett, hanem amiatt, mert szerették volna.

”A legfelszabadítóbb érzés az volt, hogy tényleg semmiféle nyomás nem volt, hogy elkészítsük ezt a lemezt.” – meséli Caroline Corrr, a csapat dobosa, aki ezen a lemezen igen sokszor játszik a tradicionális ír ütős hangszeren, a bodhranon is.

A Corrs mindig is beépítette zenéjébe a kelta motívumokat, első, többszörös platinalemezes debütáló albumuk, a Forgiven Not Forgotten megjelenése óta, melyet tíz évvel ezelőtt a tradicionális ír hanszereken előadott instrumentális szám, az Erin Shore nyitott. Az a pillanat amikor megszólalnak az ír furulyák és a bodhranok, hogy hangjuk egybe fonódjon Sharon hegedűjével és Jim gitárjával, hogy egy igazi ír pub hangulatát varázsolják a világ legnagyobb színpadaira, mindig a koncertek fénypontjának bizonyul. A Home a Corrs meglepetése azoknak, akik még többet szeretnének hallani ebből a zenéből. A korongon hallható dalok nagy része, mint például a My Lagan Lova, a Moorlough Shore és a Black Is The Colour, az ír kultúra és zene szerves része. Néhány pedig – Buachaill On Eirne (Bay From Ireland) és Brid Og Ni Mhaille – kelta nyelven hangzik el.

A home-on hallható anyag fő forrása egy régi, kézzel írt daloskönyv volt, mely az 1999-ben elhunyt Jeanné, a Corrs testvérek édesanyjáé volt. Az együttes mind a Borrowed Heaven-t, mind a legutolsó albumot, a Home-ot Jeannak ajánlotta. A lemez, melynek a producere Mitchell Froom volt, aki az előző három Corrs albumon is dolgozott, és melyen közreműködött a BBC Radio 2 zenekara és Fiachra Trench hangszerelte, csupán néhány hét leforgása alatt készült el, ellentétben az előző albumokkal, melyek több hónapos stúdiómunkába kerültek. Az eredmény pedig: a csapat még sohasem hangzott ilyen eredetinek. Sőt, olyan bandának tűnnek, mint akik végre hazataláltak.

Jónap Tamás

2005. 09. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 09. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 10. 10. 8:39
Nekem megvan az album, és ez a legigényesebb munkájuk. A Corrs a legjobb együttes!!!
Vendég 2006. 01. 02. 14:54
Egy kalap sz.r!Kontár, igénytelen munka.
Vendég 2006. 03. 10. 20:34
Ez egy nagyszerű album, csodás ír dalokkal. Mindegyiknek saját hangulata van. A cikk írója jól összefoglalta a lényeget, de meg kell hallgatni az albumot egy csendes estén és aki szereti az ilyen zenét azt biztosan magával ragadja.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A The Corrs hazatalált cikk képei
The Corrs - A The Corrs hazatalált