Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rapülők: Újra landolnak!

Rapülők - Rapülők: Újra landolnak!

A repülőkkel kapcsolatban egy dolog mindig is biztos volt: soha sem maradnak fenn. A fizika törvényeire rácáfolva mégis akadt egy legénység, amely gépét a csúcson tartva hagyta abba, és fura módon azóta is benne van a levegőben.

A RAPÜLŐK (Berkes Gábor, Geszti Péter és Szentmihályi Gábor) szabad szemmel is jól látható kondenzcsíkot hagytak a hazai popzene egén. 12 év után azonban eljött a végső visszaszámlálás ideje, és a legendás zenegép landol, aztán pedig örökre a hangárba gurul. Újra jönnek a RAPÜLŐK.

A zenekar mindössze két év alatt hangsebességgel játszotta be magát a fülekbe: 1992-1994-ig két albumot adtak ki: a Rapülők és a Rapeta is több mint 200 ezer példányban kelt el, és ezzel mindkettő gyémántlemez lett.

Rapülők - Rapülők: Újra landolnak!

1994. januárjában négy Sportcsarnoknyi rapülni vágyó engedte útjára a csapatot, nem is sejtve, hogy hátra van még a nagy visszatérés. Ebben az évezredben először és utoljára!

Nagy visszatérők, de nem hagyományos értelemben. Nagy visszatérőknek manapság már azokat hívjuk, akik újra és újra visszatérnek, de ez rapülő, nem bumeráng. A fiúk mindenkit elvisznek még egy utolsó körre. Ezután már csak az új lemez, és a fergeteges búcsúkoncertről készült DVD őrzi a hajdani nagy rapülések emlékét.

Az "újrahasznosítás" során egy világszínvonalú show és egy különleges CD születik. Nem nosztalgiakoncertről és nem "besztofválogatásról” van szó, hanem a kor kihívásainak megfelelő produkcióról.

A Rapülők saját magukat dolgozzák fel, eljátszanak zenéikkel, szövegeikkel és azzal a gondolattal, hogy mi lenne ha most...

Miért pont most??

Berkes Gábor:
"Vettem egy új zongorát és szeretném használni a színpadon."

Geszti Péter:
"Azért, mert az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, ami most vagyok."

Szentmihályi Gábor:
"Azért, mert utálok szánkózni és januárban mi mást csinálhat az ember. Azért, mert még egyszer szeretnék egy komoly(talan) dolgot csinálni az életben. Azért, mert most találkozott újra hármunk élete."

A helyszín:
Budapest Sportaréna
2006. január 21.

Gab

2005. 09. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 09. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 09. 22. 19:45
Tényleg nagyok voltak! A 90-es évek elejének legjobbjai!
Vendég 2005. 09. 23. 0:07
Remélem, nem ez lesz az utolsó nagy dobásuk, hiszen a "háttérben" eddig is, és remélem ezután is aktivan kiveszik a részüket a magyar könnyüzenei élet palettájából.
Vendég 2005. 09. 23. 12:46
hogyan lehet zenét halagtni?
Vendég 2005. 09. 23. 12:46
hogyan lehet zenét halagtni?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Rapülők: Újra landolnak! cikk képei
Rapülők - Rapülők: Újra landolnak!Rapülők - Rapülők: Újra landolnak!