Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Deep Purple Budapestre jön!

Deep Purple - Deep Purple Budapestre jön!

A Deep Purple október folyamán új albummal tér vissza. A Rapture of the Deep címet viselő korong lemezbemutató turnéjának keretén belül hazánkba is visszatérnek, jövő év február 26-án a Papp László Sportarénában lépnek fel.

Deep Purple számos tagcsere ellenére a brit hard rock szcéna meghatározó bandája maradt az elmúlt évtizedek során. Tagjai között találhattuk a rock zene élő legendáit, Ritchie Blackmore-t, David Coverdale-t és a mai napig énekesi szerepet betöltő Ian Gillant. A zenekar számos szakmai elismerés mellett még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, a világ leghangosabb zenekara címet elnyerve. Karrierük 1968-ban kezdődött az angliai Hertford városában, akkor még Ritchie Blackmore gitáros, Rod Evans énekes, Nick Simper basszusgitáros, Jon Lord szintetizátoros és Ian Paicel dobos felállásban.

Deep Purple - Deep Purple Budapestre jön!

A zenekar az elmúlt évtizedekben ugyanúgy megőrizte egyedi hangzásvilágát , és stabil rajongótáborát. Kiadóváltás után ebben az évben szerződtek le a német Edel Recordshoz, legújabb albumuk, a Rapture of the Deep október 24-én jelenik meg. Az új lemez két verzióban lesz kapható, a normál cd-s verzión kívül lesz egy limitált kiadás is, ami exkluzívabb külsővel és egy bonus track-kel lesz gazdagabb.

A lemez megjelenése után hamarosan turnéra indul a Deep Purple , melynek keretén belül 2006. február 26-án Budapesten a, Papp László Sportarénában lépnek fel a Multimedia Concerts szervezésében.

fkriszta

2005. 10. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 10. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 10. 09. 13:38
Hú ez király!!! Én nagyon szívesen elmennék... de biztos baromi drága lesz a jegy:(
Vendég 2005. 10. 12. 14:20
hátt az eredeti tuti jobb, nem csípem ezeket az átalakított felújított zenekarokat. lásd edda, beatles stb. de azé még elmegyek!!!!
Vendég 2005. 10. 15. 10:43
Remélem negyedszer is láthatom Őket, hiába a minőség örök. Őszintén szeretik amit csinálnak és remélem sokáig terveznek. Kit érdekel az aktuáls trend, koncertjeiken mindenféle korosztály jelen van-megtérülő örökség. Jó egészséget Nekik! Varga Róbert-Pécs
Vendég 2005. 10. 21. 15:27
Szuper! Hihetetlenül jó az új albumuk. Szerintem megint van rajta 3-4 "nagyon gyanusan nagyon jó" nóta. A Bananas kicsit lanyha volt. Ha most előadnak egy pár új számot és a számtalan régi közül egynéhányat, akkor a közönség "szét fogja verni az Arénát".

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Deep Purple Budapestre jön! cikk képei
Deep Purple - Deep Purple Budapestre jön!Deep Purple - Deep Purple Budapestre jön!