Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Run-D.M.C.: Újra kiadás

Run DMC - Run-D.M.C.: Újra kiadás

2005. október 12-én hazánkban is a boltok polcaira kerül a legendás RUN-D.M.C. első négy albumának kibővített változata! Mindegyiken 4-5 bonus track, korábban meg nem jelentetett demofelvételek, élő fellépések, B-oldalas kislemezek, rádióspotok.

RUN-D.M.C. (1984.), King Of The Rock (1985.), Raising Hell (1986.), Tougher Than Leather (1988.)

Az amerikai zene minden fordulópontjának megvolt a maga kezdeményezője, kitalálója, királya. A blues-nak W.C. Handy, a jazznek Louis Armstrong. A swingnek Benny Goodman, a bebopnak Charlie Parker. Az R&B-nek Ray Charles, a rock and rollnak Elvis Presley. A punk rocknak a Stooges, a diszkónak Barry White. A hip-hopnak pedig a RUN-D.M.C. névre hallgató trió, az egyedi látványukkal és viselkedésükkel, melyet véleményformáló albumaikon és kislemezeiken képviseltek.

Az "It's Like That" című, 1983-ban debütált kislemezük első ütemei óta a RUN-D.M.C.olyan forradalmat indított el, mely a hip-hop zenét az előtérbe helyezte - megannyi televíziós akadály ellenére egészen a platinalemezig jutottak, és a rap és rock határait egészen a máig népszerű mash-up mixek világáig kitolták. Minden a RUN-D.M.C. első négy albumával kezdődött az 1980-as évekből, melyeket most újra mastereltek, és számos (összesen 17) bónusztrackkel felturbózva kibővített formában adtak ki.

A négy lemez megjelenésével kapcsolatos legfrissebb történések figyelemmel kísérésére pedig újdonságként itt a Run's House, a vadonatúj családi valóságshow Rev Run (más néven Joey Simmons) főszereplésével, mely idén ősszel debütál az MTV-n Sean "P.Diddy" Combs és Russell Simmons segítségével. Mindezt felülírandó, szeptember 13-án jelent meg Rev Run első, régen várt szólóalbuma Distortion címmel. Az album első kislemeze a "Mind On The Road", mely szerepel majd a "Madden 2006" című, óriási sikereket elért futball videojáték-sorozat legújabb kiadásában is. Az augusztus 9-i megjelenésnek köszönhetően a video várhatóan több mint 7 millió példányban fog elkelni Észak-Amerikában. Mindez azt jelzi, hogy Rev Run újra a reflektorfénybe kerülhet. Zenei tevékenysége jelentősen visszaesett, miután közeli barátja és a RUN-D.M.C. egyik alapító tagja, Jam Master Jay 2002. október 30-án tragikus gyilkosság áldozata lett, néhány héttel az után, hogy a csapat befejezte óriási turnéját az Aerosmith-szel és Kid Rockkal.

A négy kibővített kiadás mindegyikéhez tartozik egy füzet, amely ritkán vagy sohasem publikált fotókat és nyilatkozatokat rejt a RUN-D.M.C. archívumából. Ugyancsak mindegyik kiadványban található egy idézetgyűjtemény olyan művészektől, mint Eminem, 50 Cent, Ice-T, Pete Rock, MCA a Beastie Boys-ból, Chris Rock, MC Lyte, Kid Rock és Rick Rubin producer.

A RUN-D.M.C. teljesítményének jelentősebb állomásai:

- Az első rap zenekar #1 helyezéssel az R&B album charton
- Az első rap zenekar a Top10-ben a pop album charton
- Az első rap zenekar RIAA arany, platina és többszörös platina albumokkal
- Az első rap zenekar a Rolling Stone magazin címlapján
- Az első Grammy Awardra jelölt rap zenekar
- Az első rap videoklip az MTV-n
- Az első rap formáció a Saturday Night Live és az American Bandstand című műsorokban
- Az egyetlen rap előadó az 1985-ös Live Aid-en
- Az első rap zenekar, amely sporttermékek gyártójával kötött szerződést

Gab

2005. 10. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 10. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 10. 18. 10:15
Jók vagytok
Vendég 2005. 11. 11. 13:22
igazi bénaság
manóka 2005. 11. 14. 14:05
hi all lehet itt zenét is letölteni?
Vendég 2005. 11. 27. 14:31
szar

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Run-D.M.C.: Újra kiadás cikk képei
Run DMC - Run-D.M.C.: Újra kiadás