Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Madonna most a rabbikat bosszantja

Madonna - Madonna most a rabbikat bosszantja

Madonna ismét szembe került egyházvezetőkkel. Ezúttal a zsidó egyház első embereit sikerült felbosszantania egyik legújabb dalával, ami egy rabbiról szól.

Madonna vadonatúj albumával újabb botrányt váltott ki. A napokban megjelenő Confessions On A Dancefloor címet viselő korongon található egy szám, az Isaac, amely egy 16. századi rabbiról szól, nevezetesen Yitzhak Luria-ról. A felháborodást alapvetően az okozta, hogy az ősi Kabbalah törvényei szerint rabbik nevét tilos üzleti célokra felhasználni, egyszerű profitszerzés végett. A zsidó egyház vezetői közül többen is felszólaltak Madonna ellen, megszégyenítőnek titulálva legújabb tettét. Ahogy egy neves rabbi fogalmazott: „Egy ilyen nő mint Madonna csak szégyent hoz a Kabbalah-ra.”

Madonna - Madonna most a rabbikat bosszantja

Minderre természetesen a popdíva nem kívánt reagálni. Karriere során számos alkalommal sikerült összetűzésbe keverednie az egyházzal, igaz eddig elsősorban a katolikus egyházat ostorozta. A Kabbalah tanításaival alig pár éve foglalkozik Madonna, bár mint a példa mutatja, nem elég mélyrehatóan. Most egy újabb leckét vehet.

fkriszta

2005. 10. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 10. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 10. 13. 12:46
Nem új dolog, hogy zsidók próbálnak antiszemita megnyilvánulásokkal még több figyelmet és pénzt maguknak kicsikarni. Miért éppen Madonna lenne kivétel?
Vendég 2005. 10. 28. 7:54
Azért csak jó lenne Pesten is látni-hallani! Nem?
Vendég 2005. 11. 09. 9:24
Cak egy antiszemita lát minden mögött cionista összeesküvést. :-)
Vendég 2005. 11. 09. 9:31
Nem minden zsidó kabbalisztikus. Nem lehet az egész zsidóságot azonosítani egy irányzat nézetével. Egyébként próbáljon meg Madonna dalt írni Mohamed prófétáról, nem abban a stílusban ami a muszlimoknak tetszik. Kíváncsi lennék először háborognának, gyújtogatnánk, vagy robbantanának érte!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Madonna most a rabbikat bosszantja cikk képei
Madonna - Madonna most a rabbikat bosszantjaMadonna - Madonna most a rabbikat bosszantja