Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Madonna levele az ABBA-nak

Madonna - Madonna levele az ABBA-nak

Madonna legújabb dalában, a Hung Up-ban egy ismerős ABBA sláger, a Gimmie Gimmie Gimmie zenéje köszön vissza. Mint a napokban Madonna bevallotta, egy esedező levélben kérte meg az ABBA tagok engedélyét a szerzemény felhasználásához.

Sokaknak ismerős lehet Madonna vadonatúj dala, a Hung Up, ami persze nem véletlen, hiszen az örökzöld ABBA slágert, a Gimmie Gimmie Gimmie című dal zenéjét használta fel az énekesnő. A feldolgozás történetét a napokban árulta el.

„Az egyik ügynököm utazott ki Stockholmba egy levéllel, amiben kértem az együttes engedélyét a dal felhasználásához, nem kevésbé ecsetelve, hogy mekkora nagy rajongója vagyok a zenekarnak és, hogy mennyi ideje csodálom zenéjüket, mindemellett persze, hogy mennyire hálás is lennék, ha ehhez hozzájárulnának.” – mesélte a popdíva.

Madonna - Madonna levele az ABBA-nak

„Nem kaptam azonnal igenlő választ, Benny és Bjorn időt kért, hogy átgondolják az egészet, mivel általában nem szokták megengedni a zenéik teljes felhasználását. Szóval akár nemet is mondhattak volna, de hál’Istennek nem így alakult.”

„Rengeteg megkeresést kapunk, hogy a dalainkat szeretnék felhasználni, amire mi általában nemlegesen szoktunk válaszolni. Ez volt a második alkalom, hogy ilyen jellegű hozzájárulást adtunk egy előadónak” – nyilatkozta Benny az ABBA-ból.

„Ezúttal azért adtuk meg az engedélyt, mert mi is tiszteljük Madonnát. Temérdek sláger fűződik a nevéhez és közel 21 éve alkot. Egyébként is, ha nem tetszett volna nekünk a feldolgozás, biztos, hogy nem mondtunk volna rá igent. Ez egy csodálatos dal, 100 %-ig igazi pop zene.” – folytatta Benny.

Madonnán kívül The Fugees használhatott fel ABBA dalt, „The Name of The Game”-et, mely az 1996-os „Rimble in The Jungle” című dalukban hallható.

fkriszta

2005. 10. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 10. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 10. 25. 12:55
·kit érdekel, mellesleg mi a büdös prostituált anyjú isten péniszéért nem lehet azt rendesen leírni amit szeretne az ember, akár trágárul is? ezért nem ír ide senki
Vendég 2005. 10. 28. 15:21
SEMMI ÉS KIT ÉRDEKEL ?
Vendég 2005. 11. 02. 13:40
Valaki csak ír
Vendég 2005. 11. 03. 12:55
MADONNÁNAK VAN A LEGJOBB HANGJA,A VILÁGON!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Madonna levele az ABBA-nak cikk képei
Madonna - Madonna levele az ABBA-nakMadonna - Madonna levele az ABBA-nak