Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bombasztikus vígjáték slágeres filmzenéje

Filmzene - Bombasztikus vígjáték slágeres filmzenéje

Fej vagy írás? - egy vadonatúj magyar film, amelyet leginkább a „romantikus vígjáték” műfajnév jellemez. Az új film témájánál fogva elsősorban fiatalokhoz szól, és olyan hírességek szerepelnek majd benne, mint Görög Zita, Pindroch Csaba, Havas Henrik!

A Megasztár műsorvezetőnőjeként megismert Görög Zita a filmben megközelíthetetlen topmodellt alakít, akibe halálosan beleszeret egy félénk műegyetemista. A véletlen folytán (egy autós koccanás) meg is ismerkednek egymással, a bonyodalmak azonban csak ezután kezdődnek, amikor a pénzéhes menedzser (Pindroch Csaba) ráharap a kapósnak ígérkező sztorira, és ráveszi a modellt, hogy flörtöljön a szegény építészhallgatóval… A filmben Havas Henrik is népszerű szerepet kapott: keményszívű egyetemi professzort alakít, meglehetősen mulatságosan.

A sztárparádé a Fej vagy írás filmzenéjét tartalmazó albumon is folytatódik. A zenei munkák a számtalan aranylemezt jegyző Tom-Tom Stúdióban készültek. A film címzenéjét a Supernem együttes játssza, a Fej vagy írás igazi rockos-energikus dal. A dal szerzője a korábban a VIP-ből megismert Józsa Alex, aki két saját dallal is szerepel a lemezen. Nagy meglepetés a lemezen Bartók Eszti saját dala, amelyet most először a filmben hallhatunk. Eszti sajátos előadóművészetéhez hűen gitáros dallal lep meg minket, a címe „Gólyalábon áll az idő”. Igazi szenzáció, hogy a főszereplő hölgy, Görög Zita az éneklésben is megcsillogtatja tehetségét: a klasszikus Bikini dal, az „Adj helyet magad mellett” dallamai csendülnek fel csak itt Zita ajkairól. Igazi csemege, érdemes meghallgatni mennyire egyedivé és újszerűvé teszi Zita hangja a már jól ismert dalt. Jamie Winchester és Hrutka Robi második lemezének címadó dala, a „Last One Out” is gazdagítja a lírai dalok sorát a filmzene-albumon. Emellett egy Depresszió szám és a film zenei producerének, Gálik Péternek a saját szerzeménye is hallhatók a nem mindennapi korongon.

Jónap Tamás

2005. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bombasztikus vígjáték slágeres filmzenéje cikk képei
Filmzene - Bombasztikus vígjáték slágeres filmzenéje