Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Cash visszatér

Johnny Cash - Cash visszatér

Johnny Cash nem halt meg: 2003. szeptember 12-én, 71 éves korában ugyan az égi koncerttermekbe tette át a székhelyét, mégis az egyik legélőbb, kortársaira és az utána következőkre legnagyobb hatást gyakorló és legnépszerűbb zenész maradt.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint azoknak a listája, akik ma is szívesen játsszák a fekete ruhás gitáros számait. Nemrég Hollywood egyik legnagyobb mozijában, a Pantages Theatre-ben jó néhányan bizonyítottak: Norah Jones, Kid Rock, a legendás Jerry Lee Lewis valamint a színészet mellett zenéléssel is foglalkozó (Janis Joplin-nak is több számot író) Kris Kristofferson is fellépett. De a nézők kizárólag erre az alkalomra rögzített videófelvételen a U2, Sheryl Crow, a Foo Fighters és Brad Paisley egy-egy számát is megnézhették.

Johnny Cash - Cash visszatér

Azok sem maradnak Cash nélkül, akik nem fértek be a terembe: a CBS az este fellépőivel egyórás műsort is készített: ebben Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon is énekel, bár az élő előadás során csupán a nézőtérről figyelték a show-t. Johnny Cash mostanában újra a slágerlisták rendszeres vendége: és ennek az az oka, hogy filmet forgattak az életéből: a főszerepet Phoenix játssza, Witherspoon pedig élete nagy szerelmét alakítja. A nyughatatlan (Walk the Line, hazai bemutató: 2006. február) betétdalait a színészek nem engedték át a zenészeknek: ők maguk éneklik végig a filmet.

Jónap Tamás

2005. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 11. 01. 21:56
nagyon jó cikk, végre vki foglalkozik szegénnyel, mert magyarországon senki nem ismeri, talán a film segít.köszi a cikket! johnnycash.tk
Vendég 2005. 11. 03. 10:22
Johnny Cash apám kedvenc zenésze. Nekem a legjobban az tetszett, ahogy megjelent a színpadon és annyit mondott: "hi. I'm Johhny Cash" a közönség pedig örjöngött :)
Vendég 2005. 12. 05. 23:42
A köszönés szerintem Hello-val indult, de tényleg fantasztikus zenész, és nagyon várom a film bemutatóját is. Köszönöm, hogy olvashattam róla!
Vendég 2005. 12. 11. 17:06
senki nem ismeri de ismeri , nem akkora , hogy mindenki csak őt imadja

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Cash visszatér cikk képei
Johnny Cash - Cash visszatérJohnny Cash - Cash visszatér