Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Opeth: koncert és találkozás!

Opeth - Opeth: koncert és találkozás!

Korunk egyik kíváló, és immár világhírű skandináv zenekara, az Opeth december 18-án a Petőfi Csarnokban is bemutatja idén augusztusban megjelent Ghost Reveries című új albumát.

A koncertre - melyen a magyar Moon Of Soul, és a svéd Burst együttes is szerepel majd - november 10-ig kedvezményes áron lehet jegyet vásárolni, sőt, a november 20-ig jegyet váltók közül tíz szerencsés személyesen is találkozhat a zenekarral!

A svéd Opeth a kilencvenes évek elején jött létre, komolyabb ismertséget pedig az 1996-os, "Morningrise" című koronggal szerzett, melynek fő jellemvonásai ma is meghatározóak Mikael Akerfeldték zenéjében: progresszív számszerkesztés, összetett harmóniák death metal alapokra illesztése, lágy, dallamos énektémák kombinálása a legextrémebb hörgős betétekkel, mindezt éles, már-már sokkoló hangulatváltásokkal kivitelezve. Az Opeth zenéjének hallgatása valóban katartikus élményt jelenthet annak, aki képes magát átadni a dalok sötét, szomorúan örvénylő hangulatának.

A zenekar felállása a kilencvenes évek második felében szilárdult meg. A negyedik, "Still Life" című albumot már az Akerfeldt-Lindgren-Mendez-Lopez négyes rögzítette. Idén egy újabb fővel bővült a csapat: a koncerteken régóta közreműködő billentyűs, Per Wiberg is teljes jogú taggá vált. Legutóbbi stúdiólemezük, a "Ghost Reveries" megjelenését minden eddiginél nagyobb érdeklődés fogadta világszerte.

Az Opeth december 18-án élőben is bemutatja az új dalokat a magyar közönségnek. A 2004-es E-klubos koncert teltházas sikerén felbuzdulva, ezúttal már a PeCsába érkezik a zenekar.

Belépő: november 10-ig 4500 Ft, utána 5000 Ft.

Gab

2005. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 22. 21:42
Voltam a koncerten, óriási volt. A svéd előzenekar, a Burst is nagyon jó volt, a magyar előadás viszont szinvonal allatti volt.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Opeth: koncert és találkozás! cikk képei
Opeth - Opeth: koncert és találkozás!