Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Live 8 4 DVD-n

Válogatás - Live 8 4 DVD-n

November közepén jelenik meg ez a nagyszerű és tartalmas DVD-set, mely a világ eddigi legnagyobb koncerteseményét dokumentálja. A július 2-án világszerte megrendezett koncertek legnagyszerűbb pillanatait örökíti meg a Live 8 DVD, mely egyben a több országban mai napig uralkodó szegénységre is felhívja a figyelmet.

A négy lemezből álló box a londoni illetve philadelphiai Live 8 koncerteket idézi fel, valamint az ugyanezen a napon megtartott másik hét koncert csúcspontjait. Valamennyi művész szerepel a kiadványon, akik a londoni Hyde Parkban, vagy a philadelphiai Museum Of Art színpadán felléptek, némelyek a komplett anyagukkal. A set következő lemeze egy fantasztikus fináléval zárul, ahol is a londoni Hyde Parkban több sztár előadásában felcsendült a híres Hey Jude. Philadelphiában ezzel egy időben olyan amerikai sztárok szórakoztatták a publikumot, mint a Destiny’s Child, a Bon Jovi, a Black Eyed Peas és Stevie Wonder. A brit, és Egyesült Államok-béli helyszínek mellett olyan városok koncertjeibe is bepillantást nyerhetünk, mint Róma, Párizs, Berlin, Toronto, Johannesburg és Moszkva.

A négyes számú lemezen ezeddig kiadatlan backstage-felvételeket - köztük a Pink Floyd próbáit -, és további nemzetközi fellépőket láthatunk, pl. McFly-t és Björköt Tokióban. Szintén az extrák közé tartozik a Final Push koncert, amire július 6-án került sor, olyan előadók részvételével, mint James Brown, a Travis, és a The Proclaimers. A 12 oldalas booklet - melynek előszavát Sir Bob Geldof jegyzi - kíséretében megjelenő, 5.1-es hangrendszerű DVD kiadvány eladásából befolyt összeg nagy része a Band Aid Trust számláját gazdagítja, akik az afrikai éhezőket, és szegényeket kívánják ezzel segíteni.

Jónap Tamás

2005. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 01. 11. 20:34
Asse' tom',mirő van szó,gyerekek!:-)
Vendég 2006. 01. 11. 20:36
Én vagyok a hát te ki vagy?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Live 8 4 DVD-n cikk képei
Válogatás - Live 8 4 DVD-n