Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos: tripla DVD és Borpatika

Ákos - Ákos: tripla DVD és Borpatika

November 11-én, Szent Márton és az újbor napján nyitja meg kapuit Ákos Andante Borpatikája, ahol szintén ezen a napon 15 órától dedikálja legújabb tripla DVD-kiadványát.

Ákos régóta dédelgetett álma válik valóra a napokban átadásra kerülő Andante Borpatikával. Tiffán Zsolt neves borosgazdával és Urbán Dezső mérnökkel közösen alapított vállalkozásuk elsődleges célja egy olyan kulturális zarándokhely létrehozása, ahol a borkedvelő közönség és a kultúra egy helyen találkozhat. Az üzletben vinotéka és borkóstolók mellett külön pódiumon kisebb-nagyobb produkciók kapnak majd helyet. Különböző fellépéseket, művészi előadóesteket láthat-hallhat a nagyközönség, többek között havi rendszerességgel Eperjes Károly verses estjére ülhetünk be vagy a nagy mesemondó, Berecz András műsorába tekinthetünk bele. Zenei produkciók közül a Vivat Bacchus férfikórusa hozhatja meg a kedvet a borok kóstolásához. Ennyit már előzetesen elárultak a Borpatika várható műsoraiból, melyek szervezése elsősorban most Ákosra hárulnak, aki egyben az üzlet művészeti vezetője lesz.

Ákos - Ákos: tripla DVD és Borpatika

A nyitás természetesen egybeesik egy újabb Ákos-kiadvány megjelenésével. Az utolsó hangos dal – Ráadás címmel tripla DVD-t készített el, melynek kiadásának napján a korábbi évek szokásához híven dedikálást is tart 15 órától, ezúttal már a Borpatika falain belül. A Ráadás DVD első és meghatározó korongja a 2005-ös Ákos-turné idén játszott dalait tartalmazza majd. Ezenkívül számos extrát, mint például az idei turné dokumentumfilmjét vagy Az utolsó hangos dal –koncertsorozat során készült összes fotót. Megtalálható lesz rajta A Nagy Könyv olvasásnépszerűsítő sorozat számára készült kampányfilm George Orwell 1984 című regénye alapján, melynek arca és narrátora volt Ákos. A kisfilm egyébként már a verseny középdöntőjéig eljutott, sőt időközben egy szakmai elismerést is begyűjtött, a 2005-ös Aranyszem Operatőr Fesztiválon TV-film kategóriájában operatőri díjban részesültek a készítők, mely elsősorban Szatmári Péter operatőr munkáját dicséri. A tripla DVD másik két korongján egyfajta múltidézésként az 1998-as Budapest Sportcsarnokbeli Ikon lemezbemutató koncertet, valamint az 1995-ös szintén BS-ben adott Indiántánc nagykoncert anyagát fedezhetjük fel. Mindkét anyag különlegesnek számít, hiszen az Ikon-koncert eddig csak VHS-en jelent meg, az Indiántánc anyaga pedig még semmilyen formában nem került kiadásra.

fkriszta

2005. 11. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 11. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 11. 14. 14:58
Szerintem nagyon jó a cikk! Na és a plakát kép!!!!!!! :-D CSÚCS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2005. 12. 02. 20:36
Ákos a világ legjobb zenésze!!!
Vendég 2005. 12. 02. 20:37
Nála jobb zenészről még nem hallottam!!! Imádom: M.Timi
Vendég 2006. 01. 09. 10:43
Ákos a legkirályabb a világon!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ákos: tripla DVD és Borpatika cikk képei
Ákos - Ákos: tripla DVD és BorpatikaÁkos - Ákos: tripla DVD és Borpatika