Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Gothica Fesztivál: Ötödször is feltámad az Éj!

Fesztivál - Gothica Fesztivál: Ötödször is feltámad az Éj!

November 26-án, immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Gothica Fesztivál a Petőfi Csarnokban. Hazánk legjelentősebb nemzetközi dark-goth-black-death - rövidebben extrém - metal találkozóján összesen harminc zenekar lép a városligeti létesítmény két színpadára.

Az esemény kora délután, 13 órakor veszi kezdetét. A legnépszerűbb magyar bandák és a külföldről érkező három csapat természetesen a Nagyszínpadon játszik majd.

Először a tatabányai Ideas szórakoztatja a nagyérdeműt, várhatóan készülő és remeknek ígérkező új albumukról is játszanak dalokat. Őket követi karcagi Vale of Tears energiával teli dallamos death metalja, majd a Garden Of Eden varázsolja el dalaival a goth metal szerelmeseit. A fesztivál első külföldi fellépője a német Coronatus lesz, élükön a csodálatos hangú Carmen Schafer énekesnővel, akit a Brainstorm nagysikerű All Those Words dalában is hallhattunk már. A magyar doom metal alapcsapata a Wall Of Sleep, a zseniális Sun Faced Apostles album dalait adja elő, majd a méltán egyre népszerűbb, igazi koncertcsapatnak számító Tóth Gyula vezette gótikus-dark rock banda De Facto muzsikál. Ezt követi a nap meglepetéskoncertje, majd a nordikus metal honi helytartója, a Dying Wish lép színpadra. Az est legkeményebb és legkíméletlenebb showját Magyarország vezető death/black metal hordájától a Christian Epidemic-től várhatjuk.

Fesztivál - Gothica Fesztivál: Ötödször is feltámad az Éj!

Az Árnyak zenekar sokak számára okozott szomorúságot a 2004-es Sziget koncerten, amikor bejelentették a csapat feloszlását. Nos, a magyar "bánat metal" kultikus zenekara most visszatér és először játszanak két gitáros felállással. A koncertről CD és DVD felvétel is készül, amely várhatóan a sokat sejtető "Végső búcsú" címen jelenik meg...

A szolnoki dark rockereket a rendkívül különleges és komplex muzsikát játszó német Haggard produkciója követi. A tizenhat tagú zenekar középkori hangulatú és gyökerű zenéjét keveri gótikus és szimfonikus elemekkel, de keményebb death metalos énekkel is operálnak. Mindezt hagyományos, elektronikus és eredeti középkori hangszerekkel adják elő.

A tavalyi Gothica Fesztivál legemlékezetesebb koncertjét az epikus viking-pogány metalt játszó, finn Moonsorrow adta. Nem véletlen, hogy az északi brigád közkívánatra került a programba. Idei bulijuk eddig legmonumentálisabb albumuk, a "Verisakeet" bemutatója lesz, egyben egyetlen Kelet-Európai koncertjük 2005-ben. A nagyszínpad programját a black metalos Sin Of Kain zárja.

A Fesztivál hagyományainak megfelelően a kisteremben a műfaj utánpótlása, a legtehetségesebb, sokra hivatott magyar zenekarok mutatják meg magukat a közönségnek.

Közülük mindenképp említésre méltó az Ember Tragédiáját metaloperaként feldolgozó The Dethroners, a magyar My Dying Bride-nak is tartott Autumn, az emóciókra ható populárisabb dark rockot játszó Holt Költők Társasága, illetve a hazai undergroundban már jelentős nevet szerzett két black metal horda a Neochrome és a Bornholm, míg a nordikus metalban utazó Astrodust itt tartja debütáló albumának a bemutató koncertjét.

Az eseményt dedikálások is színesítik, valamint a fellépők lemezei, pólói is megvásárolhatóak lesznek a helyszínen. A belépő ára elővételben 3200 forint, aznap a Petőfi Csarnokban megvásárolva 3500 forint.

Gab

2005. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2005. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 11. 27. 15:43
Érdekes és nagyon jó! Gratulálok hozzá! :)
Vendég 2006. 02. 28. 18:19
Szerintem a Bornholm volt a legjobb magyarok közül a Gothica-n!
noita13 2006. 07. 19. 1:57
Helló!Nincs vkinek eladó boogyes-a?38-39es kellene.De azt is szívesen venném, ha vki leírná, Mo.-on hol lehetne hozzájutni......Írjatok! noita13@citromail.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Gothica Fesztivál: Ötödször is feltámad az Éj! cikk képei
Fesztivál - Gothica Fesztivál: Ötödször is feltámad az Éj!Fesztivál - Gothica Fesztivál: Ötödször is feltámad az Éj!