Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Alicia Keys az unplugged előadók sorában

Alicia Keys - Alicia Keys az unplugged előadók sorában

Az MTV újra felélesztette Unplugged sorozatát Alicia Keys "Unplugged" című albumának kedvéért, melyet 2005. július 14-én rögzítették a Brooklyn Zeenakadémián (Harvey Theatre), ahol az énekesnő egykori debütáló dalaival és legújabb slágereivel lépett fel a közönség előtt.

A nemrég megjelent, CD-n és DVD-n egyaránt megvásárolható kiadvány a már ismert nóták mellett vadonatúj szerzeményeket is tartalmaz, és sikeres vendégművészek sorát vonultatja fel. Egy felejthetetlen este, egy felejthetetlen hang az "Alicia Keys Unplugged" kiadványon, mely az énekesnő elbűvölő tehetségét bizonyítja.
Az Alicia Keys-klasszikusok ("A Woman's Worth", "If I Ain't Got You") mellett helyet kapott az unplugged válogatáson a Common és Mos Def rapperekkel közösen előadott dal, a "Love It or Leave It Alone", a reggae művész Damian Marley-val való együttműködésből született "Welcome to Jam Rock" és a Maroon 5 frontemberével, Adam Levine-nel énekelt "Wild Horses".

Alicia Keys - Alicia Keys az unplugged előadók sorában

A New York szívében született és felnőtt énekesnő tehetsége már fiatal korában megmutatkozott a zeneiskolában, ahol klasszikus zongora- és jazzórákra járt. Zenei ambíciói a főiskola után, 2001-ben kerültek előtérbe, amikor elkészítette első albumát "Songs in a Minor" címmel, mely rögtön a Billboard 200-as listájának élén kezdett a megjelenés hetén eladott 235 ezer példánnyal. A világon elkelt 10 millió darab lemez egy csapásra nemzetközi sztárrá tette a fiatal lányt.

Véget nem érő turnék közepette született meg Alicia második albuma 2003 decemberében "The Diary Of Alicia Keys" címmel. Az első héten az USA-ban 618 ezer darabot vittek haza a rajongók, s a korong mára már hétszeres (!) platinalemezzé vált. Az album nagyszerűen demonstrálja az énekesnő változatos szövegeit és sokszínű zeneiségét a klasszikus elemektől az izgalmas ütemekig.

Alicia Keys pályáját számos zenei díj kíséri: 9 Grammy-díj, 11 Billboard Music Award, 2 MTV Video Award, hogy csak a legrangosabb kitüntetéseket említsük. Nemcsak a zenei életben jegyzik azonban a hölgyet, hanem a szerzők sorában is, hiszen 2004-ben kiadta "Tears For Water" című válogatáskötetét, melyet saját verseiből és dalszövegeiből állított össze.

2005. 12. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 12. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 03. 18:45
ez az első cikk aminek van valami értelme
Vendég 2005. 12. 04. 10:37
miért nem lehet az ö zenéjét meghallgatni?csipike
Vendég 2005. 12. 05. 21:22
Bocs, de ahol nem lehet megvásárolni Alicia Keys bármely lemezét, sőt egyet sem... oda be sem regisztrálok!!!!!! Köszönöm
Vendég 2005. 12. 10. 17:35
ja mé nem lehet zenét hallgatni vagyis a kellyét??

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Alicia Keys az unplugged előadók sorában cikk képei
Alicia Keys - Alicia Keys az unplugged előadók sorábanAlicia Keys - Alicia Keys az unplugged előadók sorában